Așa arată Passat-ul transformat în baracă și care vrea să doboare recordul de viteză

baraca record de viteză (4)

Cea mai rapidă baracă din lume va încerca să doboare recordul de viteză pe aerodromul Elvington din Marea Britanie. Încercarea va face parte dintr-un roadtrip. Casa pe roți va porni la drum pe 19 august.

Organizatorii susțin că tentativa de a doborî recordul depinde și de condițiile meteo din ziua cea mare. Ploaia și vântul ar putea fi obstacole serioase.

baraca record de viteză (5)

Baraca ridicată pe platforma unui Volkswagen Passat este creația lui Kevin Nicks din Oxfordshire, iar tentativa sa are scopuri caritabile. Acesta încearcă să strângă fonduri pentru Katharine House Hospice din Banbury. În mod surprinzător, construcția este perfect legală și este propulsată de un motor Volkswagen V6 de 2.8 litri, cu tracțiune integrală. Kevin a cumpărat mașina în 2014, atunci când proprietarul anterior voia să o dezmembreze pentru piese.

Noul proprietar a dezmembrat-o el însuși și a înlocuit caroseria cu un cadru din oțel pentru ca acesta să poată sprijini structura din lemn. 2.250 de kilograme cântărește noua construcție mobilă. Un expert în aerodinamică, fost angajat al unei echipe de Formula 1, i-a sugerat lui Kevin să monteze aripi verticale la fiecare dintre cele două colțuri posterioare pentru a îmbunătăți fluxul de aer.

baraca record de viteză (10)

Vehiculul nu mai are montanți față, iar oglinzile laterale primesc ajutor de la camere de marșarier care furnizează imagini pe un ecran nou montat în bord. Viteza maximă înregistrată de baraca pe roți a fost de 141 km/h.

Sursă: Autocar.co.uk.

Adaugati comentariu