Tunelurile subterane pot rezolva problema traficului intens

Elon Musk caută soluții pentru fluidizarea traficului, mai ales că timpul petrecut în trafic aproape s-a dublat ]n ultimii ani și a ajuns la concluzia că tunelurile subterane ar putea reprezenta soluția eficientă pentru un trafic mai „aerisit”.

De curând Elon Musk a declarat că a avut o conversație promițătoare cu primarul orașului Los Angeles, Eric Garcetti, în legătură cu implementarea unei rețele de tuneluri în oraș care va transporta mașini, biciclete, pietoni. Musk a susținut această declarație cu un clip în care primarul Garcetti menționează tehnologia de tuneluri a lui Musk în contextul construirii unui tren express între cele mai importante puncte ale orașului.

Astfel, rețeaua de tuneluri ar urma poarte oameni, biciclete și mașini pe niște dispozitive care să se miște în mod autonom de mare viteză. Deocamdată, proiectul este în stadiu experimental. Deși ar putea reprezenta o soluție salvatoare, formalitățile necesare unui astfel de proiect ar fi mai greu de obținut decât tehnologia necesară  construirii acestuia.

Sursa: Mashable.com

 

Adaugati comentariu