Roata aniversară GOOGLE marchează 19 ani de existență!

Cel mai mare motor de căutare din lume aniversează astăzi 19 ani de existență. „Roata aniversară Google se vrea a fi o roată a norocului: se învârte, se oprește și te duce într-una căutările populare de până acum sau într-o pagină creată de motorul de căutare cu diverse ocazii.”

Cu ajutorul acesteia poți accesa jocuri, poți să auzi sunetele produse de diverse animale și poți parcurge un chestionar despre Ziua Pământului. „Totodată, roata aniversară Google adună diverse alte doodle-uri făcute până acum cu diverse ocazii, cum ar fi aniversarea hip hop-ului. Te duce chiar și la căutări cu exerciții de respirație.” GOOGLE, cel mai mare motor de căutare a pornit de la un simplu experiment din cadrul Universității din Stanford, din anul 1998. Larry Page și Sergey Brin sunt cei doi doctoranzi care au reușit să vadă în viitor.

Compania a pornit cu o investiție de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluționa lumea. Și a avut dreptate! Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

„În prezent, Google susține că deservește 160 de țări, cu 123 de limbi din întreaga lume și livrează 4,5 miliarde de căutări în fiecare lună.” Google a creat servicii și instrumente atât pentru publicul larg, cât și pentru mediul de afaceri, inclusiv aplicații web, servicii de publicitate și soluții pentru agenți economici.

Sursa: Playtech, Wikipedia

Adaugati comentariu