Fantoma lui John Lennon se întoarce – Un Rolls-Royce Phantom care i-a aparținut artistului va fi expus la Londra

Rolls-Royce Phantom John Lennon (1)

Fantoma lui John Lennon își va face apariția la cea de 50-a aniversare a albumului Sgt. Pepper Lonely Hearts Club al trupei Beatles! Nu, nu, nu vă speriați! Este vorb adoar de un Rolls-Royce Phantom care i-a aparținut artistului. Publicul britanic va putea vedea mașina clasică și colorată la Londra,  în perioada 29 iulie – 2 august.  

Automobilul, care îi aparține la ora actuală Muzeului Royal British Columbia din Canada, va fi adus la Londra pentru a se alătura “Celor Opt Mari Fantome”, un eveniment care reunește modele Rolls-Royce celebre, la Londra, pe strada New Bond, o zonă vizitată cu regularitate de John Lennon în anii ’60. Lennon ajungea acolo chiar la bordul acestui Rolls.

Pe 3 iunie 1965, John Lennon primea un Rolls-Royce Phantom V. Ulterior, avea să declare că și-a dorit dintotdeauna să fie un milionar excentric, iar Phantom-ul era un prim pas.

Lennon și-a personalizat mașina într-o manieră tipică starurilor rock de la acea vreme. Partea posterioară a fost transformată într-un pat dublu, au fost instalate acolo un televizor, un telefon și un frigider, dar și un sistem de sonorizare și înregistrare. În aprilie 1967, Lennon a cerut ca mașina sa să primească o nouă înfățișare. Automobilul, așa cum arată astăzi, a fost gata cu doar câteva zile înaintea lansării albumului Sgt Pepper pe 1 iunie.

John Lennon a folosit Rolls-ul cu regularitate până în 1969. Mașina a fost transportată în Statele Unite în 1970, atunci când Lennon s-a mutat la New York, și a fost închiriată altor staruri rock, cum ar fi Bob Dylan, membrii formațiilor Rolling Stones sau The Moody Blues. În 1977, după o perioadă în care nu a fost folosit, a fost donat de către miliardarul Jim Pattison Muzeului Royal British Columbia din Victoria, Canada.

 

Adaugati comentariu