Top 10 locuri de parcare ingenioase

Unde îți parchezi mașina? Te gândești la locurile clasice? Ei bine, parcările inteligente te vor face să-ți iei la revedere de la parcările clasice, asta când le vom avea și noi.  Iată topul celor mai ingenioase locuri de parcare din lume.

Parcările de la Autostadt, Wolfsburg, Germania

Autostadt este un „parc de distracții” pe tema auto, ce cuprinde un muzeu, piste și un cinematograf.

96df84842012326913a29d566b86fc32

 

1111 Lincoln Road, Miami Beach, SUA

“După ce au realizat stadionul „Cuibul de pasăre” pentru Olimpiada de la Beijing din 2008, arhitecții Herzog și de Meuron au creat o altă minune arhitecturală, în locul unei parcări banale, care a costat 70 de milioane de dolari. În ea încap 300 de mașini, dar are un spațiu de promenadă, magazine și un restaurant exact pe acoperiș, cu o priveliște uimitoare a întregului Miami.”


1

 

Casa KRE, Tokyo, Japonia

Dacă ești architect, orice îți dorești devine realitate. Este și cazul unui architect japonez care și-a dorit o casă în care își poate admira mașinile din sufragerie. Astfel, podeaua din sticlă îi permite acest moft.

cele-mai-ingenioase-parcari-din-lume-galerie-foto_6

Umihotaru, Parcarea plutitoare, Tokyo, Japonia

Poate fi considerat un soi de parc de distracții auto. Are cel mai lung tunel subacvatic, magazine și cafenele. A costat 11,2 miliarde de dolari, iar construcția a durat 30 de ani.

1462549188

 

Marina City, Chicago, SUA

Unele scene din filme par desprinse din sfera fantasticului. Nu este și cazul parcării sub formă de spirală, care a devenit celebră după o scenă de urmărire pentru filmul „The Hunter” cu Steve McQueen.

Marina_City_-_Bertrand_Goldberg_281529

Parcarea din Civic Center, Santa Monica, SUA

Structura de 300.000 de metri pătrați este prima parcare cu „diplomă” pentru ecologism, asta pentru că funcționează datorită panourilor solare care produc energie. Oferă 900 de locuri de parcare pentru mașinile tradiționale, 14 locuri pentru mașinile electrice și oferă spațiu pentru biciclete.

cele-mai-ingenioase-parcari-din-lume-galerie-foto_14

Parcarea automatizata din Dubai, EAU

Cea mai mare parcare automatizată din lume aparține hotelului Ibn Battuta Gate, care poate prelua nu mai puțin de 250 de mașini pe oră. 765 de masini se pot odihni aici într-un lux specific Dubaiului.

cele-mai-ingenioase-parcari-din-lume-galerie-foto_9

Tunelul-parcare Rheinauhafen, Koln, Germania

Este cea mai lungă parcare din lume. Are 4 kilometri și 3 intrări.

cele-mai-ingenioase-parcari-din-lume-galerie-foto_10

Parcarea verticala din Tokyo, Japonia

Pentru că lipsa spațiului este o problemă în Japonia, aceștia nu au stat cu mâinile în sân, ci au venit cu idei ingenioase. Parcarea verticală este o astfel de idee. Practic, mașinile sunt așezate ca într-un raft economisind în acest fel, spațiu.

cele-mai-ingenioase-parcari-din-lume-galerie-foto_15

Michigan Theatre, Detroit, SUA

Deși era programat pentru demolare, acesta a fost transformat în parcare. O parcare-muzeu, spațioasă și cu multă istorie.

cele-mai-ingenioase-parcari-din-lume-galerie-foto_8

Sursa Topuri.ro

Adaugati comentariu