Top 10 cele mai periculoase străzi din București

Polițiștii rutieri a întocmit o listă cu cele mai periculoase intersecţii şi străzi din Bucureşti. Au fost luate în calcul numărul accidentelor, dar și gravitatea acestora.

O atenție sporită, o viteză redusă și o atitudine civilizată pot preveni situațiile neplăcute în trafic. Iată care sunt cele mai periculoase intersecții:

  1. Poziția fruntașă o ocupă intersecția dintre bulevardul Barbu Văcărescu cu şoseaua Fabrica de Glucoză. „Principala cauză, arată bilanţul poliţiştilor, a fost neacordarea de prioritate autoturismelor care aveau drept de trecere. Mai exact, şoferii ori au trecut pe culoarea roşie a semaforului, ori nu au cedat trecerea maşinilor care veneau din sens opus în momentul în care au efectuat viraj la stânga.”
  2. Intersecţia din Sectorul 2, între strada Mihai Eminescu şi strada Toamnei.
  3. Șoseaua Ştefan cel Mare, în apropierea de intersecţia cu Lizeanu, un loc la fel de periculos, cu  numeroase accidente și victime.
  4. Bulevardul Energeticienilor.
  5. Intersecţia dintre Şoseaua Alexandriei şi Şoseaua Antieriană şi pe Splaiul Independenţei, în zona Grozăveşti.
  6. Șoseaua Bucureşti-Ploieşti cu Pasajul Băneasa.
  7. Intersecția dintre Ion Minulescu și Morarilor.
  8. Intersecția dintre Mihai Bravu și Calea Vitan.
  9. Calea Virtuții și Pod Ciurel.
  10. Intersecția dintre Calea Ferentari și strada Pieptănari.

În 2016, în Capitală s-au produs aproape 500 de accidente grave, soldate cu rănirea gravă a 442 de oameni şi 66 de decese. Principalele cauze de producere a accidentelor au fost traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor, neacordarea de prioritate autovehiculelor şi viteza excesivă.

Sursa Mediafax

Adaugati comentariu