Cei de la TopGear au spus că Transfăgărășan e cel mai frumos drum din lume și toți i-au crezut pe cuvânt. Lamborghini a trimis șase mașini în România, printre care și un Huracan Performante, pentru o plimbare inedită pe șoseaua virajată din munți.

Lamborghini Huracan Performante este o bestie pe roți. Vine la pachet cu 640 de cai putere și se laudă cu titulatura de cel mai rapid model al constructorului italian. Taurul italian, cu motor V10 de 5.2 litri și o masă de numai 1325 de kilograme, zboară de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde, în drumul său spre viteza maximă de 325 km/h.

Cei șase bolizi, în frunte cu ultra-performantul de culoare Verde Mantis și cu preț de achiziție de peste 230.000 de euro, și-au făcut de cap pe 90 de kilometri de viraje și au dat concert la Bâlea Lac, în tunel, când cei aflați la volan au selectat modul Corsa (sunt disponibile și Strada, și Sport).

O priveliște care taie respirația, treceri rapide de la zone aride la văile verzi ale celor mai înalți munți din România. Așa descriu italienii Transfăgărășanul nostru.