Spionaj: Un nou SUV mic Dacia în teste în România

Arkana

Motive de bucurie printre fanii Dacia! Fotografii-spion au surprins un model misterios în teste chiar în România. Imaginile au făcut înconjurul lumii. Modelul ar putea fi o versiune coupe a lui Duster, iar în Europa va ajunge, cel mai probabil, sub brand-ul Dacia.

Un SUV coupe de la Dacia este ideea care îi bucură pe fani. Mașina, purtând un strat gros de camuflaj și numere roșii de România, a fost văzută pe străzile din țara noastră, dar și în afara asfaltului. Ceea ce se vehiculează a fi SUV-ul coupe Arkana, va fi lansat, mai întâi, pe piața din Rusia, urmând să ajungă, la odată ulterioară, și în restul Europei. Conceptul cu același nume, care anticipează versiunea de serie, a fost prezentat la Moscova, în vara anului trecut.

Arkana 2

Test drive Dacia Duster TCe 150 – Duster cu apucături de Mercedes

Arkana va primi proporții asemănătoare cu cele ale lui Duster, care are o lungime de 4 metri și 34 de centimetri. Noul coupe cu gardă mare la sol va avea un look sportiv și un plafon cu linie descendentă, care va sacrifica spațiul la cap rezervat pasagerilor care iau loc pe bancheta din spate, o caracteristică tipică modelelor coupe. Și portbagajul ar trebui să pună la dispoziția ocupanților un spațiu mai mic. Duster cu tracțiune față are un portabgaj cu un volum de 478 de litri. Ampatamentul însă, ar rămâne același (2.673 de milimetri), ceea ce se va traduce prin spațiu generos la genunchi.

Arkana 4

Cât va costa Arkana?

Renault vrea să aducă Arkana într-o gamă de prețuri foarte apropiată de cea în care se află Duster, astfel că viitorul SUV coupe va avea un preț de pornire de aproximativ 20.000 de euro.

Presa franceză scrie că mașina va fi produsă în peste 200.000 de exemplare anual, la nivel global. Aceasta ar urma să fie produsă tot la Mioveni, acolo unde uzina a înregistrat un record în producție.

Adaugati comentariu