Tesla a construit cea mai mare baterie litiu-ion din lume

Tesla a construit cea mai mare baterie litiu-ion din lume într-un timp record. Scopul acesteia este de a rezolva problemele alimentării cu energie electrică din Australia de Sud, după ce, anul trecut întregul teritoriu a rămas fără energie electrică.

Determinarea lui Elon Musk a făcut ca această baterie gigantică să fie construită într-un timp record de 100 de zile. Acesta a dezvăluit în momentul semnării contractului că dacă nu va fi gata în 100 de zile, costul întregii lucrări va fi gratuit. Bateria de 100 MW este complet funcțională și va fi folosită în cazul în care reapar problemele alimentării cu energie electrică.

„Cea mai mare baterie litiu-ion din lume are ca scop facilitarea alimentării unei zone din Australia care a întâmpinat numeroase probleme cu fluxurile de energie electrică. Pentru alimentarea cu energie, PowerPack-urile de la Tesla vor fi conectate la o fermă de eoliene. Bateria creată de Tesla va funcționa ca un backup menit să compenseze consumul energetic, în momentele în care sursele tradiționale nu mai fac față. Prețul proiectului a fost de aproximativ 50 milioane de dolari.”

Sursa Playtech.ro foto

Adaugati comentariu