Se scumpesc carburanții! Alimentăm de la vecini? Iată țările cu cea mai ieftină benzină din Europa

benzină scumpă

Carburanții se scumpesc cu 45 de bani pe litru de la 1 septembrie, adică aproape 10%. Am găsit soluția ca să plătim mai puțin. Dacă aveți drum în afara țării, aveți șansa să vă faceți stoc de combustibil. Iată țările din Europa cu cea mai ieftină benzină, conform Global Petrol Prices.

Graficul publicat luna aceasta de Global Petrol Prices arată că de la est vine benzina ieftină. Cu 0,66 dolari pe litru în Belarus, 0,70 în Rusia și 0,89 în Moldova, țările din est propun cele mai convenabile costuri la pompă. Tot mai ieftin ca în România puteți cumpăra benzină din Ucraina (0,91) sau de la vecinii bulgaria, dacă aveți de gând să vă faceți vacanța la sud de Dunăre.

Benzina

Ministerul Finanțelor a redactat un proiect de ordonanță de Guvern prin care urmează să fie modificat Codul Fiscal. Pe lista modificărilor se află și majorarea semnificativă a accizelor la carburanți începând cu 1 septembrie. Iniţiatorii proiectului susţin că nivelul actual al costului unui litru de carburant este foarte aproape de limita minimă prevăzută de legislația Uniunii Europene

Un litru de combustibill va depăși atunci 5 lei, așa că la 50 de litri, vom plăti în plus peste 22 de lei. Mai avem însă o șansă. Ministerul de Finanțe și companiile petroliere pot să cadă de acord să nu crească semnificativ prețul la pompă. Altfel, avem șanse să le ajungem din urmă pe statele nordice, care au cel mai scump carburant. 1,83 de dolari pe litru plătesc islandezii pentru un litru de benzină. Dar în fruntea clasamentului se regăsește Islanda, cu un cost de 1,85 de dolari pe litrul de carburant.

Benzina scumpa

Sursă foto: Botoăneanul.ro

Adaugati comentariu