Data viitoare când ne plângem că ne-a luat iarna prin surprindere, să ne consolăm cu gândul că se întâmplă și la case mai mari. A fost domino pe gheață în centrul orașului Montreal, acolo unde ninge cam 5 luni pe an. Două autobuze, patru autoturisme, o camionetă și chiar o mașină de poliție au fost implicate în accidentul în lanț.

Un autobuz a fost inițiatorul carambolului, după ce a alunecat pe gheață și a lovit în plin o mașină care aștepta la semafor. Autobuzul a împins în intersecție tot ce avea în față. A venit apoi o camionetă care s-a oprit în spatele autobuzului. Următorul autobuz a împins camioneta pe celălalt sens de mers. În ambele mijloace de transport în comun se aflau călători, dar Societatea de Transport de la Montreal a făcut public un comunicat prin care a anunțat că niciunul dintre aceștia nu a fost rănit.

La fața locului a sosit și poliția, dar… cu spatele. Mașina cu girofarul pornit s-a oprit cu portbagajul în spatele celui de-al doilea autobuz.

Nici utilajele de deszăpezire nu au avut mai mult noroc sau… control. Camionul cu plugul a făcut derapaje necontrolate pe unul dintre bulevardele principale ale orașului canadian.