Se Audi bine, dar nu se prea Vedi… Audi ar fi fabricat mii de mașini cu aceeași serie de șasiu

Audi VIN

Autoritățile germane au pornit o anchetă la Audi. Se pare că, în ultimii ani, producătorul german ar fi exportat mii de vehicule cu aceeași serie de șasiu.

Numărul VIN (Vehicle Identification Number) trebuie să fie o combinație unică de 17 cifre, care nu trebuie să se repete în următorii 30 de ani. În funcție de acest număr, mașina poate fi identificată, iar istoricul său poate fi aflat cu ușurință. De asemenea, seria de șasiu este necesară la încheierea polițelor de asigurare.

Publicația germană Handelsblatt anunță că procurorii germani au descoperit documente care sugerează că mii de mașini au fost exportate către China, Japonia și Coreea de Sud cu același număr VIN. Anchetatorii au primit documentele de la departamentul de audit de la Audi, acolo unde oficialii ar fi semnalizat riscul de a fi descoperiți printr-un cod tipic semafoarelor: roșu pentru situații urgente, galben pentru situații importante și verde pentru probleme a căror rezolvare poate fi amânată.

Raidul la sediul Audi a avut loc în luna martie, după ce Ministerul Transporturilor a acuzat producătorul german că a trișat la testele de emisii efectuate asupra a 24.000 de vehicule diesel Audi A7 și A8. Încă nu se știe dacă a fost doar o eroare sau a fost o măsură intenționată a celor de la Audi pentru a scăpa de taxe.

Cei de la Audi au comentat scurt: “Nu știam că seriile de șasiu au fost emise în mai multe rânduri.”

Adaugati comentariu