Scapi de bătaia de cap cu parcarea la aeroport. Vor parca roboții pentru tine

Robot parcarea la aeroport

Parcarea la aeroport este o bătaie de cap, nu-i așa? Ei bine, șefii unui aeroport european s-au gândit să îi scape pe călători de stres și să introduce roboți pentru parcarea automobilelor. Se va întâmpla la Gatwick, în Londra, începând cu această vară.

La aeroportul londonez, va demara proiectul-pilot în cadrul căruia o serie de roboți cu setări specifice vor parca mașinile în parcarea special amenajată pentru ei. Cei care au pus la cale acest proiect încă din 2017 vor să vadă dacă astfel se poate maximiza spațiul deja ultra-aglomerat din parcarea din zona aeroportuară.

Asta pățești dacă parchezi aiurea – Și-a găsit mașina înfoliată când s-a întors de la aeroport

Dacă robotul parchează mașina, înseamnă că nicio portieră nu se va mai deschide, ceea ce permite așezarea mașinilor mult mai aproape una de alta.

Roboții prezintă un elevator cu furcă pentru a ridica partea frontală a mașinii. Aceștia o preiau de la proprietar, o duc pe locul de parcare, iar la întoarcerea acestuia, o extrag din spațiul în care a fost depozitată și o deplasează până la punctul de întâlnire cu proprietarul.

Toți acești roboți poartă numele Stan și au fost proiectați de compania franceză Stanley Robotics. Aceștia pot estima și proporțiile mașinii, pentru a aprecia corect locația ideală pentru orice vehicul. Reprezentanții aerportului Gatwick consideră că roboții Stan vor elibera o treime din spațiul de parcare.

În zona B a aeroportului, aceea în care vor opera roboții, sunt 2.350 de locuri de parcare. Pe perioada proiectului-pilot însă, doar 2.180 vor fi funcționale. 270 de roboți-valet vor opera în parcare începând cu luna august a acestui an.

 

Adaugati comentariu