Riști pedeapsa cu închisoarea dacă îndoi cuiva ștergătorul mașinii

Riști pedeapsa cu închisoarea pentru distrugere dacă ai îndoit cuiva ștergătorul mașinii sau dacă ai zgâriat mașina în mod intenționat.

Mai exact, după cum stabilește Codul penal în vigoare, „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia (…) se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

te-ar putea interesa si

Nu lăsa crăpătura din parbriz să devină o problemă

Dacă îți găsești mașina avariată, tot ce trebuie să faci este să depui plângere la poliție. Și se pare că nu sunt puțini cei care își găsesc mașinile avariate. Din totalul acțiunilor cuprinse în dosarele înregistrate pe website-ul Institutului Român pentru Informații Juridice, o parte importantă este reprezentată de infracțiuni de distrugere a unor mașinilor.

Astfel de acțiuni atrag pedeapsa cu închisoarea și amendă.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute nu parcați pe locurile de parcare plătite. De asemena, nu blocați alte mașini și nu încurajați comportamente care pot deranja alți șoferi. Un  număr de telefon în parbriz ajută, dar cel mai important este să dăm cu toții dovadă de bun simț și să ne respectăm.

 

Adaugati comentariu