Juan Pablo Montoya spune la ce echipă s-ar putea transfera Sebastian Vettel

Juan Pablo Montoya

Juan Pablo Montoya spune la ce echipă s-ar putea transfera Sebastian Vettel.

Formula 1 se va relua pe 5 iulie, cu Marele Premiu al Austriei, cursă în care Sebastian Vettel pornește cu șansa a cincea, conform secțiunii de cote pe F1 disponibilă la Unibet. Pentru Sebastian Vettel, acesta va fi ultimul sezon la Ferrari, iar  fostul pilot Juan Pablo Montoya a vorbit despre viitorul acestuia.

Astfel, Juan Pablo Montoya, fost pilot la Williams și McLaren, afirmă că singura soluție pe care Vettel o are ca să mai continue în Formula 1 este un contract cu Mercedes. În caz contrar, Montoya consideră că acesta se va retrage. Totuși, columbianul afirmă că îl vede pe Vettel la Mercedes în locul lui Valtteri Bottas, deoarece finlandezul nu ar fi pe placul conducerii.

Te-ar putea interesa si

Revista AMS intră într-o nouă etapă de dezvoltare, alături de familia AutoExpert

Juan Pablo Montoya:

„Pentru mine, din postura în care se află, fie se duce acasă, fie la Mercedes. Totul depinde de cât de mult mai iubește acest sport. Un lucru pe care Vettel îl are în comun cu Mercedes este acela că provin din Germania atât el cât și brandul. Dacă vă uitați la ultimii ani, ei au ezitat întotdeauna să-i prelungească acordul lui Bottas deoarece are lacune. Nu știu dacă Bottas a fost vreodată ceea ce își doreau ei, dar dacă vă uitați contractul lui a fost mereu pe un an. Și apoi e dificil să crești când nu există stabilitate. Când te gândești că poți fi dat afară în orice moment, este foarte dificil să fii rapid”

În această primăvară, Sebastian Vettel a anunțat că acesta va fi ultimul său sezon la Ferrari deoarece nu dorește să își mai prelungească înțelegerea. Vettel a afirmat că a luat această decizie din cauza faptului că avea viziuni diferite legate de viitorul sau față de conducerea Ferrari. Pilotul german a ajuns la Ferrari în 2015, dar nu a obținut rezultatele din perioada în care era la Red Bull Racing.

În întreaga carieră, Sebastian Vettel are patru titluri mondiale, toate la Red Bull Racing, în 2010, 2011, 2012 și 2013. Astfel, Vettel a reușit în carieră să se impună la 53 de Mari Premii și să obțină un total de 120 de podiumuri, dar și 57 de pole position-uri. Ultimul sezon a fost încheiat de Vettel abia pe locul 5 în clasamentul piloților, cu 240 de puncte.

Pe de altă parte, Valtteri Bottas, omul despre care Montoya spune că Vettel îl poate înlocui la Mercedes, a încheiat sezonul precedent pe locul 2, în spatele colegului Lewis Hamilton. Valtteri Bottas are în carieră 7 victorii în Formua 1 și un total de 45 de podiumuri. De 11 ori a reușit să plece din pole position.  Valtteri Bottas a ajuns la Mercedes în 2017, după ce anterior pilotase pentru Williams.

Noul sezon din Formula 1 va începe pe 5 iulie, cu un calendar revizuit, iar prima cursă va fi Marele Premiu al Austriei, la care Lewis Hamilton pornește cu prima șansă, la egalitate cu Max Verstappen, conform cotelor oferite de Unibet. În schimb, Charles Leclerc are șansa a treia, cota fiind 5.00, iar Valtteri Bottas e creditat cu șansa a patra, cota fiind 6.50. În acest moment, în calendarul revizuit al Formula 1 se regăsesc 8 curse, dar în perioada următoare este de așteptat ca oficialii să anunțe și altele. În orice caz, așteptarea milioanelor de fani din întreaga lume va lua sfârșit în scurt timp.

 

 

 

Adaugati comentariu