Produsele KLINTENSIV au fost testate cu succes ca fiind eficiente impotriva Coronavirus

KLINTENSIV

Compania Klintensiv a testat cu success produsele „Klintensiv dezinfectant pentru maini” si ”Klintensiv dezinfectant pentru suprafete” impotriva coronavirus. Mai mult, Ministerul Sanatatii a acordat avizul companiei pentru a revendica eficienta virucida a produselor sale impotriva coronavirus. Conform procedurilor, standardul european EN 14885 din 2018 reprezinta cadrul general de reglementare calitativa pentru produsele antiseptice si dezinfectante. EN 14885 defineste actiunea virucida ca fiind capacitatea unui produs sau a unei substante active de a reduce numarul de particule de virus.

Pentru a putea revendica activitatea generala virucida a unui produs, conditiile si metodele de testare impotriva virusurilor sunt standardizate prin acelasi EN 14885. Testarea produselor se face pe eșantioane de virusuri Poliovirus tip 1, Adenovirus tip 5 si Norovirusul Murin. Standardul European EN 14885 este completat de protocolul de testare EN 14476 care evalueaza cantitativ activitatea virucida a produselor dezinfectante.

Împreună cu Klintensiv pentru ziua de mâine

Activitatea biocida impotriva virusurilor incapsulate se demonstreaza folosind in protocolul de testare Adenovirus tip 5 si Norovirusul Murin din care face parte si familia Coronavirusurilor.

Standardele europene se regasesc si in avizele de punere pe piata, emise de Ministerul Sanatatii prin Comisia Nationala Pentru Produse Biocide care accepta sau respinge plasarea pe piata a unui produs dezinfectant.

Astfel, produsele Klintensiv sunt eficace si impotriva Coronavirus, dezinfectantii pentru tegumente si suprafete confirmand actiunea virucida conform EN 14476.

In plus produsele existente pe piata care sustin pe eticheta ca au o actiune virucida, inactivand doar Coronavirusul, au o actiune limitata in comparatie cu produsele Klintensiv.

 

Adaugati comentariu