Povestea din spatele succesului istoric. Cum au ajuns fetele pe podium în Raliul Argeșului?

Cristiana Oprea Diana Hategan Raliul Argesului 2019-3 copy

Cristiana Oprea și Diana Hațegan au devenit primul echipaj feminin care a urcat pe podiumul general în cele 13 ediții de Cupa Dacia. Cele două au fost foarte aproape de podium și anul trecut. Dar 4 secunde le-au despărțit de locul 3 în Raliul Brașovului.

“Am muncit enorm pentru acest moment. Am visat de multe ori podiumul, însă nu mi-am închipuit că vom urca direct pe locul 2! Sunt cea mai fericită când sunt la volanul mașinii mele de curse și mă depășesc pe mine însămi, dar și când reușim să îi inspirăm pe cei din jurul nostru să își urmeze visul”, spune Cristiana Oprea, cea care a pus bazele platformei Femei în Motorsport, la începutul lunii martie.

Cristiana Oprea Diana Hategan Raliul Argesului 2019-2

În dreapta ei s-a aflat Diana Hațegan. “Îi sunt recunoscătoare Dianei pentru tot ce m-a învățat și pentru felul în care m-a ajutat să cresc și să prind încredere în mine”, îi mulțumește Cristiana colegei cu care face un dream team la bordul unui model Dacia Sandero 0.9 TCe, special pregătit pentru raliu.

“Mă bucur foarte mult de rezultat și de faptul că împreună am reușit să dăm culoare acestui sport. Este un vis implinit pentru Cristiana, pe care o felicit pentru ambiție și curaj, și sunt sigură că acest podium este o motivație foarte bună pentru îndeplinirea următoarelor proiecte”, spune Diana Hațegan.

Cristiana Oprea Diana Hategan Raliul Argesului 2019-47

Cel mai frumos echipaj din competiție a abordat prudent prima probă a Raliului Argeșului. Pe superspeciala din Pitești, 12.000 de spectatori au fost cu ochii pe ele. Cristiana și Diana au cucerit apoi Transfăgărășanul, la volanul Daciei Sandero. A fost cel mai bun rezultat al lor de până acum.

A urmat proba-maraton Vidraru, pe o distanță de 27,68 kilometri, care a fost încă o dovadă de curaj pentru fetele care au în spate două sezoane complete. Echipajul cu numărul 28 a terminat această probă cu al treilea timp. Un timp care le-a adus la mai puțin de o secundă pe kilometru de cei din fruntea clasamentului.

O ieșire în decor a unui alt echipaj le-a trimis direct pe poziția a doua, acolo unde au rămas până la final.

Cristiana Oprea Diana Hategan Raliul Argesului 2019-2 copy

A fost o competiție cu o încărcătură emoțională uriașă pentru pilotul Cristiana Oprea, care a copilărit în casa bunicilor de lângă Mioveni. Nu a uitat momentele în care mama ei o ținea în brațe la volanul mașinii parcate în curte.

“Când eram mică veneam cu bunica mea la Simfonia Lalelelor, pe aceeași pietonală unde a venit acum să mă vadă la startul festiv. Am încercat să nu mă gândesc la toate astea – la miză, la poveste, la presiunea pe care o punea un posibil podium”, povestește Cristiana.

Cristiana Oprea Diana Hategan Raliul Argesului 2019-5

Bucuria fetelor este însă, umbrită de lipsa unui buget care să le permită un sezon liniștit: “Eu și Diana sperăm să găsim o cale pentru a putea continua acest parcurs sportiv, din păcate însă restul sezonului este incert.”

Fetele se pregătesc acum să ia startul în etapa de ERC Rally di Roma Capitale, în luna iulie. Cristiana și Diana vor să devină primul echipaj feminin românesc care iau startul în Campionatul European de Raliuri.

Adaugati comentariu