Am trăit să o vedem și pe asta! Un Porsche Cayenne Turbo S și un Cayenne S Diesel au tractat un avion Airbus A380 pe o distanță de 42 de metri, pe cel mai mare aeroport din Paris.

Avem camioane de mare tonaj pentru asemenea sarcini. De ce am încerca asta cu un Porsche? Pentru simplul motiv că este în stare să o facă. Cascadoria publicitară a fost filmată pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris și reprezintă un nou record în domeniu.

Porsche Cayenne avion (5)

Un Airbus A380 este una dintre cele mai mari aeronave construite vreodată. Are două punți și cântărește 285 de tone, eclipsându-l astfel pe Boeing 747. Dintre avioanele civile, doar Antonov An-225 Mriya este mai mare. În ciuda gabaritului de speriat al Airbus-ului, cele două Porsche Cayenne au reușit să-și ducă misiunea la bun sfârșit.

Prima oară, echipa a adus la fața locului un Cayenne S cu motor V8 diesel de 4.1 litri și 380 CP. Dar nu s-a oprit aici. A pus la încercarea și versiunea S pe benzină, propulsată de un V8 de 4.8 litri cu 560 CP. Mașinile au fost ambele în versiune de serie, așa cum sunt vândute oricărui client interesat. Singura modificare a fost operată asupra dispozitivului de remorcare.

Porsche Cayenne avion (2)

Imaginile îi arată pe organizatori făcând ultimele pregătiri înainte de a da startul experimentului. SUV-ul Porsche Cayenne tractează cea mai mare aeronavă de pasageri din lume, un Airbus A380, aparținând companiei Air France. Cei care au pus totul la cale au ținut să menționeze că vehiculele utilizate nu a fost avariate pe durata filmărilor. După acest experiment, au plecat pe roțile lor înapoi spre Londra.

Porsche nu este prima companie care încearcă astfel de cascadorii. Volkswagen și-a testat Touareg-ul cu motor V10 de 5.0 litri și 309 CP pe un Boeing 747, pe care l-a tractat pe o distanță de 150 de metri.

Și Toyota Tundra a trecut testul, remorcând nava spațială Endeavor, pe o distanță de aproape 20 de kilometri, în octombrie 2012.