Cel mai bine vândut Opel în 2016, Corsa, vine cu tehnologie PSA în 2019

Opel Corsa

Preluarea Opel/Vauxhall de către grupul PSA are deja efecte. Reprezentanții noului grup confirmă că și viitorul Opel Corsa, generația F, va veni cu tehnologie PSA în 2019, pe care o va împărți cu noul Peugeot 208 și cu Citroen C3.

Succesorul actualului model va folosi tehnologie PSA, după ce brand-ul german a fost preluat de grupul francez. Corsa este cel mai bine vândut Opel în 2016 în Europa, cu 262.939 de unități comercializate pe Bătrânul Continent, cei mai mulți dintre clienți fiind de sex feminin.

Inițial, viitorul Corsa era programat să apară în 2018 și să aibă la bază tot tehnologie General Motors, dar decizia s-a modificat după ce Opel a fost preluat de grupul francez, anunță nemții de la Allgemaine Zeitung Mainz, modelul fiind astfel transferat pe noua platformă.

Construit la Zaragoza, în Spania, în cel mai mare centru de producție al companiei Opel, Corsa F va fi cel de-al patrulea proiect dezvoltat în colaborare cu PSA, după SUV-urile Crossland X (Peugeot 2008) și Grandland X (Peugeot 3008), și după utilitara Combo (Peugeot Partner, Citroen Berlingo). Colaborarea va avea ca efect și o reducere a costurilor de producție a modelului.

Viitoarea generație ar putea fi disponibilă cu motoare turbo pe benzină și pe motorină cu 3, respectiv 4 cilindri, în timp ce versiunea de top OPC ar putea ascunde sub capotă o unitate de 1.6 litri.
Sursă foto: randare digitală Kleber Silva.

Adaugati comentariu