Poliția a confiscat 120 de mașini sport. Ce făceau șoferii?

EuroRally

Peste 100 de mașini sport au fost confiscate de poliția din Germania. Bolizii participau la o cursă ilegală, anunță The Guardian. Mulți dintre șoferii vitezomani au rămas fără permis.

Aproximativ 120 de mașini sport, printre care modele Porsche, Lamborghini și Ferrrari, au fost trase pe dreapta pe autostrada A20 din nord-estul Germaniei, pe o porțiune de drum fără limită de viteză.

Mai mulți șoferi, care au observat că mașinile se deplasează cu viteză foarte mare, de peste 250 km/h, au apelat numărul de urgență pentru a anunța autoritățile. Cele mai multe dintre mașinile oprite erau înmatriculate în Norvegia și purtau stickere cu logo-ul evenimentului la care participau, Eurorally. Mașinile celor implicați au fost reținute pe o perioadă nedeterminată.

Cel mai frumos echipaj de la Cupa Dacia urcă pe podium

Cele 120 de mașini care au atras atenția pe autostradă parcurgeau etapa dintre Kiel (Germania) și Szczecin (Polonia). Zona este acum survolată de elicoptere pentru ca autoritățile să-i poată depista pe cei tentați să ruleze cu viteză foarte mare, iar autoritățile au instalat punte de control pentru a preveni astfel de curse pe autostradă.

Eurorally este un eveniment care se desfășoară la nivel european, pe drumurile publice și este promovat ca fiind “o vacanță pentru pasionații de automobile”, în niciun caz o cursă.

Top 10 cele mai căutate supercaruri pe Google

Cei care au plătit taxa de 799 de euro aveau în plan să participe la cele patru faze, programate să se desfășoare între Oslo și Praga.

Poliția germană a suspendat și 22 de permise la Duisburg și la Krefeld. Șoferii au fost prinși rulând în orașe cu 130 km/h.

Un purtător de cuvânt al poliţiei federale din Germania a declarat că autorităţile investighează dacă evenimentul poate fi catalogat drept o cursă ilegală.

Adaugati comentariu