Protecție solară naturală – fără ingrediente chimice!

Soarele este din nou prezent, iar vara se apropie cu pași repezi. Acum e nevoie să avem grijă în plus de pielea noastră și să acordăm o atenție deosebită efectelor nocive ale factorilor de mediu, care pot provoca probleme grave la nivelul pielii.

Cu siguranță, soarele generos și zilele lungi de primăvară și vară sunt foarte benefice pentru starea noastră generală de bine, însă e important să nu uităm de efectele neplăcute pe care radiațiile solare le pot avea asupra pielii, mai ales în cazul expunerii prelungite la soare.

Soarele este esențial pentru sănătate, nu te ascunde de el, ci protejează-te în mod adecvat, astfel încât efectele sale nocive să nu apară. Cei mai mulți dintre noi știm deja care este pericolul expunerii necontrolate la soare, fără nici un fel de protecție. Cremele de protecție solară sunt cea mai ușoară formă de a te proteja de razele UV dăunătoare pentru pielea ta.

Ce înseamnă SPF?

SPF înseamnă Factor de Protecție Solară. Nivelul SPF dintr-un produs cosmetic înseamnă capacitatea acestuia de a împiedica impactul nociv al razelor ultraviolete asupra pielii. Cu cât este mai mare nivelul SPF, cu atât protecția pe care o oferă împotriva radiațiilor ultraviolete este mai de durată.

Există mai multe nivele de SPF:
Protecție scăzută – SPF 6-10;
Protecție medie – SPF 15 protejează corpul de 94% din radiațiile UV; SPF 25 oprește 96% din  radiațiile ultraviolete;
Protecție înaltă – SPF 30 poate absorbi 97% din radiațiile UV;
Protecție foarte înaltă – SPF 50+ blochează 98% din radiațiile ultraviolete.

Protecție solară

Te-ai gândit care sunt cele mai importante produse ce nu trebuie sa lipsească din bagajul tău de vacanță? Evident că produsele pentru protecție solară. Este foarte important să ne protejăm atât tenul cât și corpul de radiațiile solare pentru a evita apariția complicațiilor la nivelul pielii.

Este, de asemenea, important de precizat faptul că o cremă de protecție solară ar trebui să fie hipoalergenică și noncomedogenică, pentru a te asigura că nu provoacă erupții cutanate sau înfundarea porilor, care pot duce la probleme grave ale pielii.

În primul rând, trebuie sa acordăm o atenție deosebită tenului.

Pielea feței este o zonă sensibilă, fiind una din cele mai expuse soarelui. Crema solară bio minerală cu ulei de monoi Bioearth este ideală atât pentru copii cât și pentru adulți, deoarece asigură protecție înaltă pentru față. Conține Pepha-Protect ce protejează celulele de efectele nocive ale radiațiilor UV și ale radicalilor liberi.

Este formulată cu ingrediente vegetale care permit obținerea unui bronz natural și sănătos. Crema protejează eficient toate tipurile de piele, inclusiv pielea delicată și sensibilă împotriva radiațiilor UVA și UVB. Sau pentru rutina ta zilnică poți folosi cel mai nou produs de la Avril – Crema BB nuanțatoare SPF10, care uniformizează nuanța tenului și hidratează pielea. Conferă tenului un aspect uniform, luminozitate și protecție solară.

Să nu uităm de protejarea buzelor.

Când te expui la soare nu uita să folosești un balsam de buze cu protecție solară naturală. BioDiva.ro recomandă balsamul de buze bio SPF 15 cu monoi și cocos Beauty Made Easy deoarece acesta protejează împotriva arsurilor solare și este un bun hidratant. Mirosul tropical al acestui balsam de buze te duce cu gândul la palmieri, plajă și vacanță. Uleiul de monoi stimulează simțurile și este extrem de hidratant și hrănitor. Ceara de albine protejează pielea delicată a buzelor de razele UV cu ajutorul filtrelor minerale.

Protecție solară

Menține pielea sănătoasă și tânără

Pentru a menține pielea sănătoasă și tânără este importantă alegerea unor filtre solare eficiente care să protejeze pielea de efectele negative ale expunerii la soare. Bioearth a făcut a selecție riguroasă a filtrelor solare bazată pe siguranța acestora. Astfel a decis excluderea din formula produselor sale a filtrelor solare precum benzophenone-3, methylbenzylidencamphor și paraaminobenzoico acid (PABA), frecvent utilizate în produsele solare din comerț.

Protejeaza pielea și sănătatea organismului

Pentru a proteja pielea și sănătatea organismului, Bioearth folosește un sistem eficient și inovativ de filtre solare care protejează pielea de razele UVA și UVB, chiar și în condiții extreme. Crema solară SPF 30 pentru corp cu ulei de imortele Bioearth conține ingrediente vegetale care hidratează pielea și contribuie la obținerea unui bronz intens și natural. Loțiunea este indicată pentru pielea deschisă la culoare, sensibilă la soare și nebronzată. Principii active: ulei de imortele bio, ulei de cânepă, vitamina E, suc de aloe vera bio, ceai verde, ulei de floarea soarelui.

Pentru protejarea bebelușilor și copiilor mici dermatologii recomandă, atât alegerea produselor cu un grad înalt al SPF, cât și folosirea unei ținute care acoperă un procent cât mai mare din piele, plus evitarea expunerii directe la razele solare.

Expunerea solară excesivă constituie un pericol serios la adresa sănătății copiilor și bebelușilor. A se evita expunerea la soare în jurul prânzului și în perioada de maximă luminozitate, în general. Loțiunea de soare bio SPF 30 cu floare de colț Weledîngrijește cu delicatețe pielea bebelușilor și a copiilor, dar și pe cea a adulților cu pielea sensibilă. Extractul antioxidant de floare de colț organic și uleiurile hidratante de cocos și floarea soarelui organice regenerează și hrănesc pielea.

După expunerea la soare este indicată aplicarea  unei loțiuni după plajăcare rehidratează pielea, protejând-o împotriva îmbătrânirii premature și asigură păstrarea bronzului. Principiile active ale loțiunii sunt: hidratarea pielii, reducerea roșeții și senzației de căldură cauzate de expunerea la soare.

Recomadari BioDiva

În caz de arsuri solare BioDiva recomandă aplicarea gelului de aloe vera care are proprietăți hidratante, calmante și antiiritante: calmează pielea sensibilă, iritată, arsă și rehidratează pielea după expunerea la soare.

 Gelul are o formulă pură ce păstrează proprietățile plantei proaspete. Poate fi folosit ca atare, atât pe față cât și pe corp, dar și în combinație cu uleiuri vegetale pentru prepararea propriilor produse de îngrijire. Arsurile solare mai pot fi prevenite cu ajutorului unui ulei de cocos natural. De asemenea, poți utiliza uleiul de cocos pentru un bronz sănătos și uniform.

Trebuie să ştii că produsele de protecţie solară nu sunt destinate doar zilelor de concediu, când pleci la mare sau la piscină, ci ele trebuie utilizate ori de câte ori ne expunem la soare, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Așa că ai grijă de pielea ta pe toată perioada sezonului estival și, de asemenea folosește produse bio certificate pentru o protecție sănătoasă a pielii !

Produsele menționate în acest articol pot fi achiziționate de pe www.biodiva.ro 

Adaugati comentariu