Pentru alfiștii vitezomani – Alfa Romeo 6C este super-proiectul italienilor

Alfa Romeo 6C (2)

Alfa Romeo plănuiește să-i surprindă pe împătimiții brand-ului cu un succesor pentru 4C, care va purta numele Alfa Romeo 6C și care ar putea ajunge pe piață în 2020. Denumirea le este cunoscută fanilor, pentru că modelele 6C s-au aflat în producție în perioada 1927 – 1954.

Șefii constructorului italian au aprobat deja proiectul, iar mașina va fi prezentată sub formă de concept chiar anul acesta sau cel târziu, anul viitor, urmând ca în 2020, să ajungă pe șosele. Sportivele Giulia și Stelvio i-au readus pe fani aproape, iar italienii vor să-i păstreze acolo cu un design seducător și cu mulți cai putere.

Alfa Romeo 6C (1)

Un fotbalist din România conduce Alfa Romeo 4C. Află cine este!

Alfa Romeo 6C va fi un coupe sportiv, cu motor în față și tracțiune spate, care va fi aruncat în arena în care se distrează deja Jaguar F-Type și Porsche 911. Mașina va avea la bază conceptul Maserati Alfieri. Proporțiile musculoase și profilul aerodinamic va fi preluat de la concept, dar 6C va avea o parte frontală mult mai agresivă, cu grila tradițională a brand-ului și cu faruri LED înguste și alungite. În partea din spate, stopurile și evacuările vor fi împinse către extremitățile exterioare, pentru a sublinia lățimea modelului.

Sub formele delicioase ale lui Alfa Romeo 6C s-ar putea regăsi unitatea V6 twin-turbo de la Maserati Ghibli sau motorul V6 de 2.9 litri de la Giulia Quadrifoglio, care dezvoltă 510 cai putere. Indiferent de propulsor, Alfa Romeo 6C ar trebui să dezvolte în jur de 500 de cai putere.

Test drive Alfa Romeo Giulia: inimă neîmblânzită

Șeful Fiat Chrysler Automobile (FCA), Sergio Marchione, a făcut aluzie și la apariția unui SUV mai mare ca Stelvio, cu șapte locuri, confirmând astfel zvonurile apărute încă din toamna anului trecut.

Sursă randare: AutoExpress.

Adaugati comentariu