Volkswagen și Nvidia au anunțat un parteneriat tehnologic

Consumer Electronics Show (CES) 2018 vine cu noi colaborări interesante. Volkswagen și Nvidia au anunțat un parteneriat tehnologic pentru dezvoltarea unui copilot bazat pe inteligență artificială.

CES –  2018 aduce în scenă prototipul Volkswagen I.D Buzz, iar constructorul german precizează că acest microbuz electric ar putea reprezenta viitorul. O eventuală versiune de producție a autovehiculului și-ar putea face apariția pe piață în anul 2022  și va găzdui tehnologii de inteligență artificială cu ajutorul producătorului de cipuri Nvidia. Volkswagen va integra platforma Nvidia Drive, care va permite recunoașterea oamenilor care se apropie de mașină, deblocând ușa proprietarului sau a altor persoane de încredere și multe altele.

Alături de sistemele de acționare electrică, Volkswagen își propune să integreze tehnologiile de ultimă generație, unde Nvidia își face loc. Anul trecut, Nvidia a anunțat procesorul Xavier pentru mașinile autonome și alte vehicule, iar începând cu anul acesta, va fi disponibil pe piață. Focusul inițial pentru Volkswagen cu I.D.Buzz este să construiască ceea ce se numește copilot inteligent, un asistent virtual în mașină cu ajutorul tehnologiei Nvidia.

Fondatorul și directorul general Nvidia, Jensen Huang a precizat că mașinile autonome pe care le testează Uber folosesc cipurile sale. De asemenea, Nvidia a anunțat ca are deja parteneriate cu peste 300 de companii. „Pariul că Nvidia va ajunge să domine sectorul mașinilor inteligente a făcut ca acțiunile companiei să se dubleze anul trecut pe bursă. Nvidia are acum o capitalizare de 130 de miliarde de dolari.”

Consumer Electronics Show (CES) este o expoziție de IT organizată anual în luna ianuarie în Las Vegas, Statele Unite. Prima ediție a fost organizată în anul 1967 în New York City.

Surse: Playtech, cnet.com

 

Adaugati comentariu