Catchy.ro: Mame? Nu, doar femei frustrate

divort Catchy

El este Cosmin. Are 9 ani şi îl văd destul de des la magazinul din colţ. Vine să-şi ia dulciuri. Este un copil frumos, cuminte, poate mult prea cuminte decât ar trebui să fie la vârstă lui şi pare mult mai matur decât este. Am un sentiment de câte ori îl văd, că ştie lucruri pe care mulţi dintre noi nu le ştim. Nu cunosc mare lucru despre el, dar ochii sunt cei care spun totul. Iar ochii lui… ascund sigur o parte din misterele universului. Este unul dintre copiii care trăiesc o dramă.

Cred că eram în liceu când îmi puneam deja problema dacă voi fi o mama bună. Sincer, nu eram prea convinsă că o să am un copil, conştientă fiind încă de atunci că un copil este o mare responsabilitate şi că tu, ca părinte, nu ai dreptul să te joci cu viața lui. Mă gândesc că cel puţin în ultima vreme unele femei fac copii din egoism, ori pentru a “prinde” un bărbat ori pentru a salva o căsnicie. Sărmane fiinţe, demne de milă, cu creierul neted.

Mă întreb cât de evoluată ar trebui să fii ca să înţelegi că nici un bărbat din lumea asta nu poate fi ţinut într-o relaţie dacă nu vrea. Îi poţi face tu duzină de copii, dacă e să plece, pleacă. Pleacă pentru că se plictiseşte, draga mea, de cele mai mute ori, pentru că tu îţi creezi iluzia că aceşti copii îţi oferă o stabilitate în relaţie şi uiţi să mai fii femeie şi iubită.

Cât de cretină poţi să fii să crezi că […]

Adaugati comentariu