Parlez-vous… diesel? Franța interzice motoarele pe benzină și pe motorină din 2040

Renault Zoe motoare diesel si pe benzina

Ministrul Mediului din Franța, Nicolas Hulot, a anunțat că statul francez va interzice comercializarea mașinilor cu motoare pe combustie începând cu anul 2040.

Anunțat ca parte a planului președintelui Emmanuel Macron de “a face planeta verde din nou”, mișcarea va accelerea trecerea la vehicule prietenoase cu mediul în Hexagon.

Hulot promite că “Guvernul va acorda un bonus fiecărei persoane care vrea să-și înlocuiască mașina cu motor diesel cu an de fabricație înainte de 1997 sau 2001 cu un vehicul nou sau la mâna a doua.” Guvernul francez nu a stabilit încă valoarea bonusului, dar speră să-i încurajeze pe cetățeni să treacă la vehicule mai eficiente, care consumă și, evident, poluează mai puțin.

Ministrul Mediului este conștient că va fi o decizia care îi va afecta dur pe producătorii auto, dar susține că industria auto franceză are abilitatea să răspundă provocării. Acesta apreciază și deczia Volvo de a produce doar vehicule electrice începând cu 2019.

Franța are mult de lucru, pentru că statisticile arată că 95,2% dintre automobilele vândute în prima jumătate a anului 2017 sunt cu propulsie convențională. Doar 3,5% sunt cu propulsie hibrid și doar 1,2% sunt electrice.

 

Adaugati comentariu