Oficial: Noul BMW X4 – Povestea de succes merge mai departe

BMW X4 (4)

A venit pe lume noul BMW X4, SUV-ul coupe care se laudă cu imaginea originală și firea dinamică, pentru a continua o poveste de succes. 200.000 de unități s-au vândut, la nivel global, din momentul lansării pe piață a primei generații X4, în 2014. 572 dintre ele au ajuns în România.

BMW X4 vine acum cu o dinamică superioară, iar liniile noi îi confirmă firea sportivă. La interior, X4 păstrează atmosfera aflată la granița dintre elegant și sport și primește sisteme de asistență de ultimă generație dezvoltate de constructorul premium. În gamă vin acum două modele BMW M Performance, care confirmă faptul că X4 își asumă fără emoții rolul de sportive în familia BMW X.

BMW X4

BMW X4 este acum cu 81 mm mai lung, ajungând la 4.752 mm, iar ampatamentul primește 54 mm în plus, ajungând la 2.864 mm. Mașina primește 37 mm în lățime (1.918 mm), care îi conferă proporții mai robuste, fără să-i compromită imaginea aerodinamică. Grila cu aspect 3D, farurile LED duble și proiectoarele orizontale completează imaginea coupe-ului cu gardă mare la sol.

Din profil, linia mediană urmărește silueta sveltă a lui X4, iar acoperișul plonjat coboară arcuit spre spatele cu linii orizontale, cu stopuri LED și evacuare dublă, prezentă la toate modelele, indiferent de motorizare. X4 aleargă, în versiune standard, pe jante de 19 inci din aliaj ușor, tipice specificațiilor (xLine, M Sport X și M Sport). Viitorii posesori pot bifa acum și jante cu dimensiuni mai mari, de până la 21 de inci.

BMW X4

La interior, X4 primește ergonomia și calitatea cu care fanii BMW sunt deja familiarizați, dar și un panou de bord ocborât și scaune sport redesenate, cu suport lateral conturat pentru un plus de sportivitate. Clienții pot alege detalii electroplacate suplimentare, o tapițerie cu piele Vernasca nouă și panoul de bord Sensatec. Opționale sunt și controlul automat al aerului condiționat pe trei zone, ventilația activă a scaunelor, lumina ambientală, pachetul Ambient Air, BMW Display Key și acoperișul panoramimc din sticlă. Este sportiv, dar practic X4-ul de la BMW, oferind spații generoase de depozitare. Cei care iau loc pe bancheta din spate alcătuită din scaune integrale, au acum mai mult spațiu datorită ampatamentului extins, iar portbagajul le pune la dispoziție 525 de litri (1.430 cu bancheta rabatată).

BMW X4 (15)

Trei motorizări pe benzină și patru versiuni diesel sunt disponibile în momentul lansării noului BMW X4. În vârful gamei se află două modele M Performance. Sub capota lui BMW X4 M40i se regăsește motorul pe benzină cu șase cilindri în linie, care dezvoltă 360 CP. X4 M40d este pus în mișcare de o unitate diesel cu șase cilindri în linie, care dezvoltă 326 CP. Tot un propulsor diesel cu șase cilindri în linie își face loc și în BMW X4 xDrive 30d, care, de această dată, oferă o putere de 265 CP. În gama de motorizare se regăsesc și două unități diesel cu patru cilindri, care îi oferă 231 CP lui BMW X4 xDrive25d și 190 CP lui X4 xDrive20d. Regăsim pe listă și două motoare pe benzină cu patru cilindri, cu 252 CP la X4 xDrive30i și 184 CP la X4 xDrive20i. Standard, X4 cu motoare BMW TwinPower Turbo, este echipat cu transmisia Steptronic cu opt rapoarte, padele de schimbare a treptelor pe volan și sistem de tracțiune integrală xDrive.

BMW X4 (14)

O tehnologie a șasiului rafinată de constructorul german și adaptată la cerințele unui Sports Activity Coupe și un centru de greutate semnificativ coborât față de cel al fratelui X3, aduc mașinii o agilitate superioară și un confort sporit. Suspensia M Sport și funcția Performance Control, direcția sport variabilă sunt pe lista de dotări standard. BMW oferă opțional frâne M Sport și suspensie adaptivă cu amortizoare controlate electronic. În versiune M Performance, X4 primește jante de 20 de inci, din aliaj ușor, frâne M Sport și diferențial M Sport.

BMW X4 a reușit să dea jos nu mai puțin de 50 de kilograme față de predecesorul său, datorită unei combinații inteligente de materiale ușoare, o tehnologie care poartă numele de BMW EfficientLightweight. Și în ceea ce privește aerodinamica, noul Sports Activity Coupe reprezintă un etalon în segment, cu un coeficient aerodinamic de numai 0,30.

BMW X4 (17)

La bordul lui X4 se regăsește, evident, sistemul de operare iDrive, disponibil opțional cu ecran de 10,25 inci și tehnologie touchscreen. Acesta poate primi și comenzi vocale, dar și prin gesturi. BMW Head-Up Display poate fi comandat contra cost.

BMW a pus în X4 tot ce are mai bun și în ceea ce privește siguranță, astfel că mașina primește Pachetul de siguranță Driving Assistant Plus cu noua generație a tempomatului activ cu funcție Start & Stop, asistență la menținerea direcției și a benzii de circulație, Lane Keeping Assistant cu protecție activă la coliziune laterală și sisteme de avertizare la trafic transversal și în intersecții. Regăsim pe listă și Parking Assistant Plus.

BMW X4 va fi prezentat luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva.

Adaugati comentariu