Mazda își testează tracțiunea integrală cu 7.000 de cuburi de gheață

Mazda cuburi de gheata

Au încercat mai întâi cu jeleuri. Au pus 5.000 de bucăți într-un viraj, apoi i-au cerut celui aflat la volanul unei Mazda CX-5 să ia curba cu viteză. A trecut testul. Dar de la jeleuri la cuburi de gheață e o diferență ca de la… Ecuator la Polul Nord.

Mazda și-a testat sistemul i-ACTIV AWD în moduri inedite și a făcut totul public într-o serie de clipuri care poartă denumirea “Will it grip?” (“Va avea aderență?”).

Sistemul de tracțiune integrală dezvoltat de constructorul nipon are la bază 27 de senzori care verifică împrejurimile și condițiile de drum de 200 de ori pe secundă. Acesta distribuie apoi puterea și tracțiunea către puntea corespunzătoare. În primul clip, în momentul în care mașina ajunge pe suprafața gelatinoasă formată din cele 5.000 de jeleuri, dulciurile galbene se dezintegrează, pur și simplu, sub roți.

Test drive Mazda CX-5 – Când vrei

câte puțin din toate

Dar ce se va întâmpla când, sub cele patru roți, vor fi cuburi de gheață? Sistemul de tracțiune integrală la care au lucrat inginerii japonezi este configurat pentru a face față suprafețelor acoperite de gheață, noroi sau nisip. Dar se poate descurca și pe acest patinoar improvizat, într-un viraj atacat în forță?

Adaugati comentariu