Octavia Geamanu – Interviu despre experiențele sale la volan

Pe Octavia Geamanu o știm cu toții. Ne-a fermecat cu zâmbetul angelic și cu energia pozitivă pe care o emană de fiecare dată la pupitrul „Observatorului Special” din cadrul Observatorului principal de la orele 19.00. Dacă vă întrebați de ce lipseste în această perioadă, ei bine, draga noastră Octavia se pregătește să devină mămică. Până atunci însă, este la fel de activă și a fost de acord să ne ofere un interviu în care să ne povestească despre experiențele sale la volan. Îi mulțumim pe această cale.

AutoExpert: Care a fost prima mașină pe care ați condus-o? Vă mai amintiți cum era?

Octavia Geamanu: N-aș avea cum s-o uit pe Mariuța 🙂 – așa botezase tata Dacia 1310, pe care am învățat să conduc. Roșie ca focul, i-a suras norocul până am tamponat-o într-atat încât nu s-a mai putut face nimic cu ea.

Aex: Cum ați ales mașina pe care o aveți acum?

O.G. Pe criteriu estetic :). După ce am avut în test drive mașini al căror numar l-am uitat și cărora le găseam mereu ceva nepotrivit, am luat mașina pe care o am acum pur și simplu pentru că mi-a plăcut cum arăta. Nici măcar nu știam cum se simte pe șosea. Așteptasem o săptămană să vină un BMW X1 comandat și când să ies cu el pe poartă am simțit că nu mă reprezintă absolut deloc. Așa că m-am întors și n-am plecat din reprezentanță până când n-au aranjat cei de acolo să iau mașina pe care am pus ochii.

Aex: Dacă ați avea buget nelimitat, ce mașină ați alege să conduceți și de ce?

O.G. Am condus 90% din mașinile care sunt pe piața din România și care m-am gândit că mi-ar putea plăcea. Însă cea pe care o am acum e cea care mă reprezintă.

Aex: V-ați vedea la volanul unui hypercar (Lamborghini, Ferrari etc.)?

DSCF5271

O.G. Conduc ocazional o mașină din categoria asta și mărturisesc că în acele momente se accentuează plăcerea condusului. Dar, chiar și-asa, o astfel de mașină nu mă reprezintă.

Aex: Aveți o anumită tehnică de parcare laterală? Dar de garare? Care vă iese cel mai bine?

O.G. Parchez fără senzori, iar camera video chiar mă încurcă. N-am zgâriat niciodată mașina în timp ce o parcam. Îmi ies toate la fel de bine.

Aex: Sunt șoferi care, în timp ce se află în blocaje rutiere, aleg să citească o carte, să-și verifice email-urile, să citească ziarul. Ce faceți când vă aflați blocat(ă) în trafic?

O.G. Citesc știri pe telefon, cânt, vorbesc la telefon – pe Bluetooth. Cert e că nu mă enervez.

Aex: Ce fel de muzică ascultați în mașină? Dați muzica tare sau o preferați în surdină?

image 2

O.G. Imi place să ascult muzică într-atât de tare încât să și aud claxoanele și ce se întamplă în trafic. În general ascult muzică clasică, câteva posturi de radio cu muzică decentă și desigur, nu-mi lipsesc cd-urile cu Direcția 5 :).

Aex: Ce aveți mereu la îndemână în timp ce conduceți?

O.G. Acum mă puneți pe gânduri. În afara telefonului nu prea am ceva ce aș putea să folosesc.

Aex: Obișnuiți să claxonați? Ce părere aveți despre șoferii care claxonează excesiv?

O.G. Mi-am dat seama că nu claxonez. Poate doar în cazuri extreme, ca să atenționez un șofer care intră brusc, fără să semnalizeze pe banda pe care sunt eu, și ne pune pe amândoi într-o situație periculoasă. Altfel, nu. Cât despre cei care claxonează că așa s-au născut, cu mâna pe claxon….numai de bine.

IMG_9790

Sursa foto: Arhivă personală

Adaugati comentariu