Noul Volvo V60 Cross Country – Când nu mai ai chef de asfalt

Noul Volvo V60 Cross Country

Noul Volvo V60 Cross Country este dedicat celor care s-au săturat de asfalt. Versiunea ultra-versatilă a break-ului V60 primește o garda mai mare la sol și un sistem de tracțiune integrală oferit standard.

Noul Volvo V60 Cross Country preia valorile versiunii break, prezentate iarna trecută, la care adaugă o personalitate aventuroasă, pregătită să se abată de la drumurile asfaltate. Iar pentru a-și putea duce misiunea până la capăt, noul model primește o gardă la sol cu 75 mm mai mare decât un V60 standard, grație unui șasiu și a unei suspensii modificate.

Noul Volvo V60 Cross Country

Construită pe platforma SPA (Scalable Product Architecture), mașina vine echipată standard cu tracțiune integrală, sistem de control al vitezei la coborârea în pantă Hill Descent Control, Electronic Stability Control, Corner Traction Control și un mod de rulare dedicat, care se numește Off-Road.

Tot standard este și funcția City Safety cu Autobrake (frânare automată), care oferă asistență șoferului în cazul unei posibile coliziuni. Este – spune constructorul suedez – singurul sistem din industrie capabil să recunoasc pietoni, bicicliști și animale mari.

Noul Volvo V60 Cross Country

Sistemul Pilot Assist poate controla direcția, accelerația și frânarea pe drumurile cu marcaje clare, la viteze de până la 130 km/h.

Volvo își echipează opțional mașina cu Cross Traffic Alert pentru un plus de siguranță la bord. Cabina lui Cross Country este preluată în totalitate de la versiunea break, răsfățându-i pe ocupanți cu un decor minimalist și sofisticat, tipic suedez.

Noul Volvo V60 Cross Country

Sistemul multimedia Sensus Connect este compatibil cu Apple CarPLay, Android Auto și oferă conexiune 4G. acesta este redat pe ecranul tactil de tip tabletă, prin intermediul căruia se pot controla funcțiile vehiculului, navigația, serviciile de conexiune și diferite aplicații.

Noul Volvo V60 Cross Country va fi disponibil în versiune T5 AWD cu motor pe benzină și D4 AWD cu motor diesel. Își vor face apariția în gamă, la o dată ulterioară, și modele cu propulsie micro-hibrid și plug-in hybrid.

Adaugati comentariu