Noroc cu femeile! Top 5 femei care au revoluționat industria auto

Mary Anderson femeile inventatoare

Cum ar arăta mașinile din ziua de azi dacă nu ar fi existat femeile? Nu ar avea ștergătoare și nici semnalizatoare. Într-o lume dominată de bărbați, femeile au fost cele care au venit – în mod surprinzător – cu ideile practice.

5. Mary Anderson este femeia creditată cu inventarea ștergătoarele manuale de parbriz, iar invenția ei a fost patentată în 1903. Fermier și agent imobiliar, americanca Mary a fost și om de știință. Sistemul inventat de ea includea un levier în habitaclu care acționa o lamelă de cauciuc afară, pe parbriz. O contragreutate asigura contactul permanent dintre ștergător și geam. În anii ’20, după ce patentul său a expirat, producătorii auto au început să folosească sistemul ca dotare standard pe autovehicule.

Mary Anderson femeile inventatoare

4. Florence Lawrence este o celebră actriță de film mut, care a inventat semnalizatoarele de direcție și o avertizare având la bază un principiu mecanic. De fiecare dată când șoferul acționa pedala de frână, în bara din spate apărea un semn STOP. Din păcate, nu a patentat niciuna dintre invenții și nu a câștigat niciodată bani de pe urma ideilor sale.

Mary Anderson femeile inventatoare

3. Helene Rother a fost, inițial, designer de bijuterii. A fost angajată ulterior de General Motors pentru a realiza interioare elegante de mașini cu pretenții, în anii ’40. Primul său job a fost designer de benzi desenate la studioul Marvel. Un an mai târziu, a fost angajată la General Motors în Detroit, Michigan.

Helen Rother femeile inventatoare

2. Mary Barra a primit un job la General Motors când avea doar 18 ani. A fost prima femeie care a lucrat ca designer în industria auto. Ulterior, a devenit și prima femeie CEO într-o companie auto, General Motors. În 2014, Mary a fost desemnată de Forbes ca fiind una dintre cele mai puternice femei din lume, în timp ce Fortune a clasat-o pe prima poziție într-un top similar.

Mary Barra General Motors femeile inventatoare

  1. Michelle Christensen este singura femeie din lume care a realizat design-ul unui supercar, noua Acura NSX. Michelle are 35 de ani și a ajuns în industria auto înainte de a deveni absolvent de universitate. Primul său mare proiect a fost NSX, bestia cu 3 motoare electrice și un V6 twin-turbo, care dezvoltă împreună 573 CP.

Michelle-Christensen-3

Adaugati comentariu