Niki Lauda, condus pe ultimul drum la Viena

Niki Lauda

Niki Lauda s-a întors acasă. Triplul campion mondial din Formula 1 a fost condus pe ultimul drum la Viena. Mii de oameni au așteptat în ploaie, în Stephanplaz din centrul capitalei Austriei, pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Mii de oamei s-au adunat la Stephansdom, pentru a-și lua adio de la fostul mare pilot. Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, actorul Arnold Schwarzenegger, dar și cel care a jucat rolul lui Lauda în filmul Rush, în 2013, Daniel Bruhl, au asistat la funeraliile de la Viena.

Toto Wolff2

Au fost la ceremonia de la Stephansdom șeful de la Mercedes și prietenul său bun, Toto Wolff, piloții Lewis Hamilton, Nico Rosberg și legendele Alain Prost și Nigel Mansel. David Coulthard și Flavio Briatore au ajuns și ei la Viena.

Mii de fani au înfruntat ziua ploioasă pentru a fi alături de familia austriacului. Pe sicriul lui Lauda a fost așezată casca sa, din vremea în care a alergat în Marele Circ, iar acesta a fost înmormântat în combinezonul de pilot.

Arnold

Niki Lauda s-a stins din viață pe 21 mai, la 70 de ani. Accidentul de la 1 august 1976, care a avut loc în timpul Marelui Premiu al Germaniei, îi provocase probleme mari de sănătate. Lauda a suferit arsuri grave, iar gazele toxice i-au afectat organele. Șase săptămâni mai târziu, austriacul revenea pe pistă, la startul cursei de la Monza.

După retragerea din Marele Circ, două transplanturi renale și unul pulmonar i-au pus sub semnul întrebării starea de sănătate campionului mondial din 1975, 1977 și 1984.

Daniel Bruhl
Daniel Bruhl

Adaugati comentariu