Monza în deșert – Noul BMW X5 se transformă în mașină de curse

Sahara Noul BMW X5

Circuitul de la Monza s-a mutat în deșertul Sahara. Prezentat oficial în vara trecută, noul BMW X5, echipat cu pachetul xOffroad, a rulat pe pista improvizată în Maroc, sub comanda unui pilot profesionist.

La Merzouga, în Maroc, condițiile meteo nu le-au fost deloc de ajutor celor care au muncit să construiască o copie  1:1 a legendarului circuit de la Monza în plin deșert. Specialiști în topografie și tehnicieni, ingineri și arhitecți au lucrat la circuit timp de două săptămâni. Furtunile de nisip care au lovit zona i-au făcut să simtă că desfășoară o muncă de Sisif.

Citește și:

OFICIAL – BMW X5, mașina de off-road și de familie este aici

Pietrele aduse din zonele muntoase, pentru a delimita traseul cu o lungime de 5,793 de kilometri, au fost vopsite în alb și roșu, iar dincolo de ele a fost montat un gard de protecție din anvelope, asemănător celui care se regăsește în jurul circuitului original.

Instructorul BMW Driving Experience Professional, Giorgio Porello, a fost cel care a urcat la volanul noului BMW X5. Acesta cunoștea circuitul italian, dar parcurgerea unei versiuni improvizate în deșert avea să fie o provocare.

Giorgio a cuplat modul xSand (xRocks, xGravel și xSnow și celelalte trei moduri disponibile) și a călcat accelerația, pentru o demonstrație de forță, stabilitate și manevrabilitate.

 

Adaugati comentariu