Michael Schumacher a împlinit 49 de ani. La 4 ani de la accident, mai e o șansă, spune un neurolog

Michael-Schumacher

„Nu vă pierdeți speranța„, este sfatul unui medic cu referire la starea de sănătate a lui Michael Schumacher, desi se pare că fostul pilot de Formula 1 se află încă în stare vegetativă, la patru ani de la accidentul teribil care l-a trimis la urgență în timp ce se afla cu familia în vacanță.

Michael Schumacher tocmai a împlinit 49 de ani și încă luptă să supraviețuiască după ce a suferit o fractură de craniu, lovindu-se de o piatră în Alpii Francezi, desi campionul purta cască. De atunci, puține informații referitoare la starea sa au fost făcute publice, familia și managerul Sabine Kelm păstrând secretul asupra sănătății lui Schumi și acționând în judecată publicațiile care au redat date cu privire la acesta.

Schumacher este tratat acasă, în Elveția, dar soția intenționează să-l transfere la o clinică din Statele Unite. Profesorul Mark Mark Obermann, Director al Centrului de Neurologie din Seesen, Germania, a dat o serie de declarații care au readus speranța fanilor asului vitezei, spunând că aceștia nu ar trebui să-și piardă speranța. Profesorul susține că un studiu desfășurat recent a arătat că pacienții care au petrecut mult timp într-o stare vegetativă au șanse să își revină.

Michael Schumacher

“Conform acestui studio, între 30 și 40% dintre pacienți și-au recăpatat cunoștința după patru ani de comă”, a declarat Profesorul Obermann, subliniind că acest lucru nu înseamnă însă, o recuperare completă. “Mulți revin practic la viață și văd cum copiii lor au crescut de-a lungul timpului în care ei nu au fost conștienți.”.

Expertul german spune că atenția și dragostea familiei joacă un rol major în recuperarea oricărui pacient. “Se presupune că pacienții își dau seama de ce se întâmplă în jurul lor mai mult decât am crezut până acum.” Soția Corinna, în vârstă de 48 de ani, fiica Gina Maria (20) și fiul Mick (18), îi sunt alături lui Schumacher încă din ziua accidentului.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:

Adaugati comentariu