Cum arată trecerile de pietoni pentru dependenții de telefoane mobile

Olanda vine cu soluții salvatoare pentru dependenții de telefoane mobile și a conceput treceri de pietoni speciale pentru aceștia.

Mai multe benzi alcătuite din LED-uri au fost încorporate în asfalt, în zonele aglomerate, cu aperanța că aceste semnale luminoase vor atrage atenția asupta celor care petrec mult timp cu telefonul mobil în mână.  Scopul acestui proiect este acela de a mari gradul de siguranță din rândul pietonilor. Utilizarea telefonului mobil poate deveni extrem de periculoasă în trafic, mai ales când întreaga atenție este captată de acesta. Olandezii s-au gândit că LED-urile din asfalt sunt eficiente pentru cei care nu-și dezlipesc ochii din telefon. Acestea luminează în roșu când trebuie să aștepți și în verde când poți traversa.

Rețelele de socializare, aplicațiile precum whatsapp, dar și muzica reușesc adesea să concentreze toată atenția aupra ecranului telefonului mobil și nu la trafic, explică EFE, directorul de trafic, Dolf Roodemburg. Telefoanele de ultimă generație sunt responsabile pentru numeroase accidente din Olanda și din întreaga lume.

Sistemul este instalat în patru puncte din  Bodegraven, încă în fază de testare, dar în alte regiuni din Olanda s-a manifestat interesul pentru adoptarea unui astfel de sistem de iluminare, potrivit lui Roodenburg. Ideea este de a anticipa pericolul, deoarecele lumina este plasată strategic în același punct în care ochii de concentrează asupra telefonului mobil. Pentru că nu se poate combate această problemă, cel mai bine ar fi să ne adaptăm la ea, a mai declarat Roodenburg.

Totodată, această inițiativă a atras și critici din partea Asociaţiei Olandeze pentru Siguranţa Traficului, VVN, semnalând faptul că aceasta încurajează folosirea telefonului mobil în situații deosebit de periculoase. Se atrage atenția asupra faptului că pietonii trebuie să dea dovadă de maximă responsabilitate și precauție și să traverseze doar după ce s-au asigurat foarte bine că toate mașinile au oprit la culoarea roșie a semaforului.

Sursa practicaespanol.com 

 

Adaugati comentariu