Mașinile vor avea plăcuțe de înmatriculare digitale, care anunță furturi sau accidente

plăcuțe de înmatriculare digitale

Plăcuțele de înmatriculare se transformă, aliniindu-se erei digitale. În Emiratele Arabe Unite se vor lansa primele plăcuțe de înmatriculare digitale. Printre numeroase funcții, acestea vor fi capabile să-i anunțe pe cei din jur dacă mașina a fost furată.

Mesajul “Furat” ar fi astfel afișat în locul numărului de înmatriculare, ceea ce ar fi primul pas către alertarea autorităților, fără ca șoferul să știe.

Plăcuțele de înmatriculare digitale poartă denumire Tag 2 Connect. Șeful Comisiei de licențiere din cadrul Autorității de Drumuri și Transporturi de la Dubai, Sultanul Abdullah al-Marzouqi, spune că noua tehnologie poate furniza și informații referitoare la trafic, poate oferi date actualizate referitoare la starea drumurilor și îi poate alerta pe cei din jur în privința accidentelor.

plăcuțe de înmatriculare

În plus, prin intermediul platformei Tag 2 Connect, șoferii vor putea să-și plătească online parcarea sau taxele. Actualele plăcuțe pot fi înlocuite prin transmiterea unei cereri pe site-ul Autorității de Drumuri și Transporturi sau prin intermediul unei aplicații care funcționează pe iOS și Android.

Este un proiect pilot, care va demara în luna mai și care va fi finalizat în noiembrie, așa că, în viitorul apropiat, nu toate vehiculele de la Dubai vor primi plăcuțele digitale. Cei care au produs noua tehnologie vor să vadă cum se comportă aceasta la temperaturi extreme de până la 50 de grade înainte de a trece la producția în masă.

Adaugati comentariu