Keanu Reeves – cel mai bun șofer de la Hollywood

Keanu Reeves

Keanu Reeves este cel mai bun șofer dintre actori. O spun chiar coordonatorii cascadoriilor din filmele în care joacă. Cel mai recent, actorul și-a atras admirația lui Darrin Prescott, unul dintre cei mai tari realizatori de cascadorii de la Hollywood.

Cei doi au lucrat împreună pentru John Wick 2, filmul de acțiune cu încasări de aproximativ 167 de milioane de dolari la box office. Actorul american a ales să-și facă singur mare parte a cascadoriilor din scenele cu mașini. Keanu Reeves s-a aflat la volanul Mustang-ului din scena în care mașina a sărit de pe o rampă improvizată printr-o deschidere care era puțin mai lată ca mașina. Scena a fost filmată de pe acoperișul unui SUV Mercedes.

Keanu Reeves a luat lecții de condus în primele două săptămâni de filmare, așa că actorul și-a făcut singur mare parte dintre cascadorii. Canadianul este lăudat pentru poziția la volan și pentru cum își ține mîinile în momentul impactului, în așa fel încât să nu-și rupă degetele mari. Coordonatorul cascadoriilor susține că nu a mai lucrat niciodată cu un actor care știe să conducă atât de bine.

Keanu Reeves

Actorul din Matrix este pasionat de mașini și, în mod special, fan al modelelor Porsche 911. La ora actuală, conduce un Carrera 4S negru cu transmisie manuală. “Îmi place că mașina mă dă ocazia să fiu rapid și eficient. Am dezvoltat o legătură cu ea”, spune actorul, care are ocazia să urce la volanul unor supercaruri pe platourile de filmare. Și totuși, preferă mașina de acasă.

Născut la Beirut în 1964, Reeves a crescut pe diferite continente. Sydney, Manhattan, Toronto fac parte din copilăria sa. Familia lui Keanu a avut în garaj mașini adevărate. Bunica sa conducea un Mercedes 450 SL decapotabil, iar în anii ’70, aceasta a avut un iubit cu Porsche 911 Targa. Sunt mașinile care l-au făcut pe puștiul Keanu să-și dorească să devină pilot de curse. Actoria nu era pe listă.

La 17 ani, Keanu a cumpărat prima sa mașină. Era un Volvo 122 de curse, cu care a ajuns de la Toronto la Los Angeles, în 1985. Apoi tânărul canadian a descoperit motocicletele. Îi plăceau sunetul motoarelor și viteza. În 1987, și-a cumpărat un Norton Commando din 1973, pe care încă îl are.

Keanu Reeves

În anii ’90, devenea deja star la Hollywood, după ce „Speed”, cu Sandra Bullock, a ajuns pe marile ecrane. După acel film, și-a cumpărat un Porsche Carrera 4S. Și ca să știe cum să folosească mașina la potențial maxim, s-a înscris la Porsche Driving Experience, a luat cursuri de piloți și a câștigat, în 2009, Cursa Vedetelor de la Long Beach. La acea vreme, când filma în străinătate, mașina sa a fost furată. Nu a așteptat prea mult până a comandat alta, un alt Porsche 911 ultra-personalizat după gusturile sale. În aceeași perioadă, a cumpărat și un Harley Davidson. Era dispus să plătească oricât, așa că nici Porsche, nici Harley nu i-au refuzat nimic din ce a cerut.

Alături de un prieten din Los Angeles, Gard Hollinger, Keanu Reeves a pus bazele companiei producătoare de motociclete, Arch Motorcycle. KRGT-1, o mașinărie cu suspensii, ergonomie și manevrabilitate alese de însuși actorul, a fost construită de Hollinger când Reeves filma pentru John Wick. Acum conduce un KRGT-1, un model pe care intenționează să-l producă în 100 de unități anual. Pentru Keanu Reeves, KRGT-1 este versiunea pe două roti a unui Porsche 911.

Adaugati comentariu