Made in Japan! Trenul cu o singură șină care transportă 130.000 pasageri pe zi

Țara Soarelui Răsare este recunoscută pentru eficiență și seriozitate, iar dacă vorbim despre transportul public, atunci trebuie să știți că are cel mai eficient transport public din lume. De când au început să funcționeze trenurile pe o singură șină, au fost transportați mai mult de 1.6 miliarde pasageri. „Osaka Monorail” este numele trenului suspendat care circulă pe o singură şină cu viteze uluitoare.

Sistemul cu o singură șină este eficient și foarte rapid. Circa 130.000 de pasageri sunt transportați zilnic, iar rute foarte mari sunt parcurse într-un timp destul de scurt. „Osaka Monorail” poate fi considerat cel mai revoluţionar sistem monoşină din Japonia. Acesta leagă trei campusuri ale Universităţii din Osaka, fiind menţionat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai lung tren monoşină din lume, cu o lungime de peste 21,2 kilometri.

Exactitatea cu care şinele se desfac şi culisează între ele este dată de calculele făcute de ingineri și proiectanți, astfel încât să nu existe vreo eroare şi drumul monoşinei să continue firesc în toate direcţiile fără probleme.

Made in Japan!

sursa Capital.ro, Livebiz.ro

Adaugati comentariu