Îngrijirea mașinii, mai puțin costisitoare

Îngrijirea mașinii

Să vă inspectați bine mașina este important dacă ceea ce vă doriți este să conduceți în siguranță și să evitați posibilele avarii. Indiferent dacă vreți să plecați într-o călătorie sau nu, să învățați să vă verificați mașina v-ar putea scuti de multe probleme în viitor.

Principalul motiv pentru care ar trebui să faceți verificări regulate ale mașinii este propria dumneavoastră siguranță. Efectuarea acestor revizii vă va permite să identificați defecțiuni existente și potențiale. Acest lucru nu numai că va evita ca mașina să se strice în mijlocul drumului, dar vă va proteja și de defecțiuni care pot provoca accidente teribile și pot amenința viața. În plus, aceasta este cea mai bună modalitate de a păstra durata de viață utilă a mașinii pentru mai mult timp, prevenind ca aceasta să fie predispusă la uzură.

Îngrijirea mașinii este, de asemenea, un obicei corect înainte de a face o călătorie. În primul rând, pentru că tendința de uzură a mașinii este mai mare în timpul călătoriilor lungi.

Prin urmare, trebuie să vă asigurați că mașina dumneavoastră este în cele mai bune condiții pentru a călători în siguranță.

Motorul este inima mașinii și, dacă aveți grijă de el, veți oferi mașinii dumneavoastră încă mulți ani de viață utilă și, de asemenea, veți evita cheltuielile cu eventualele defecțiuni. Pentru a avea grijă de motorul mașinii, pe lângă efectuarea verificărilor recomandate de producător, puteți aplica practic o serie de gesturi simple, la pornirea vehiculului și în timpul mersului. Este vorba de conducere eficientă. Acesta este principalul lucru dacă doriți să mențineți motorul mașinii în stare bună. Motoarele funcționează mai bine atunci când conduceți cu o viteză constantă. Practicarea frânării și accelerării frecvente, spre exemplu, pe drumurile aglomerate, scade performanța și eficiența motorului. În plus, pe termen mediu ajunge să producă o uzură semnificativă a motorului. Cel mai bine este să mențineți pe cât posibil, o viteză constantă.

Un alt sfat util este să schimbați sau să curățați piesele motorului pentru a-i maximiza performanța.

Unele piese trebuie schimbate, în timp ce altele trebuie curățate în mod regulat pentru a avea grijă de motor. În motor se pot diferenția elementele fixe necesare funcționării acestuia (chiulase, bloc, carter), alte elemente fixe care îndeplinesc o anumită funcție în motor (cilindru, șurub, inele, rulmenți) și elementele mobile sau dinamice care sunt supuse la temperaturi și solicitări ridicate (piston, biela, arbore cotit, volant, amortizor). Inventată în 1905 de Alfred Büchi, un inginer elvețian, turbosuflanta, cunoscută sub numele de turbo, face posibilă creșterea performanței unui motor prin comprimarea unui volum mai mare de aer care intră în motor. Montată pe toate tipurile de motoare, funcția sa este de a crește puterea volumetrică. De ceva vreme a apărut turbocompresorul cu geometrie variabilă. Permite reducerea timpilor de răspuns, numiți „lag” și crește performanța motorului în toate gamele de viteză.

Îngrijirea mașinii nu este foarte costisitoare.

De fapt, mai mult decât o chestiune de bani, este o chestiune de bune obiceiuri de îngrijire a mașinii. Există bune practici care ar putea face ca motorul mașinii dumneavoastră să funcționeze cât mai bine și să dureze cât mai mult posibil. Cea mai importantă componentă a vehiculului, motorul, poate fi reparată. Însă această reparație poate deveni una dintre cele mai mari costuri cu care se confruntă proprietarul vehiculului. Dar există o altă soluție: motoare recondiționate, care reprezintă o mare reducere a bugetului final al reparației.

Marele avantaj al montării unui motor recondiționat este prețul, din moment ce se profită de elementele motorului care nu au suferit nicio uzură și care sunt în perfectă condiție, modificându-le doar pe cele defecte. Prin urmare, motorul care trebuie instalat este ca un motor nou, chiar și erorile sau defectele de proiectare sunt corectate folosind tehnici și materiale moderne. Motoarele sunt reasamblate, testele de funcționare sunt efectuate și se livrează în perfectă stare pentru a fi montate pe vehicule. Odată ce cunoașteți toate avantajele acestui tip de motor recondiționat, cu siguranță veți lua în calcul această opțiune la următoarea reparație, cu deplină siguranță și garanție.

Prin urmare, nu există un timp standard pentru Îngrijirea mașinii mașinii.

Aceasta trebuie făcută și în funcție de utilizarea pe care i-o dați mașinii. Dacă este utilizată des, evident că va trebui să faceți revizii mai dese. În plus, fiecare producător stabilește un kilometraj standard pentru fiecare dintre modelele sale pe baza capacităților și componentelor sale.

Adaugati comentariu