Hyundai și Kia prezintă mașina care vine când o chemi

Hyundai și Kia (2)

Hyundai și Kia prezintă mașina care vine atunci când o chemi. Constructorii sud-coreeni au dezvăluit un sistem care include o tehnologie dezvoltată pentru mașinile autonome și care poate fi controlat prin intermediul unui smartphone.

La intrarea într-o parcare, șoferul primește informații referitoare la locurile de parcare libere și este direcționat către ele. Aplicația permite și setarea preferințelor pentru încărcarea mașinii, odată ce aceasta se află pe un loc de parcare echipat cu sistem de încărcare wireless. Atunci când bateria este complet încărcată, mașina va elibera locul, se va parca pe un altul fără stație de încărcare și va aștepta să fie chemată de șofer.

Hyundai și Kia (1)

Tehnologia Automated Valet Parking System (AVPS) vine în sprijinul șoferilor care au de-a face cu parcări supraaglomerate, dar și cu stații de încărcare la care timpul de așteptare se prelungește.

Hyundai și Kia iau în considerare lansarea acestei tehnologii alături de funcțiile de rulare autonomă Nivelul 4, în aproximativ 6 ani de acum. Acest nivel presupune deplasarea fără ajutorul șoferului, dar necesită prezența acestuia la bord, pentru a putea prelua comanda în caz de nevoie.

Hyundai și Kia (4)

O mașină cu funcții de Nivelul 4 poate opri singură, în condiții de siguranță, atunci când șoferul nu preia controlul conform solicitării sistemului.

Hyundai și Kia speră ca mașinile lor autonome echipate astfel vor ajunge pe șosele începând cu 2021, iar până în 2030, acestea nu vor mai avea nevoie de un șofer.

Adaugati comentariu