Hotărâre de divorț – Volvo se desparte de Polestar

Volvo Polestar

Volvo renunță la colaborarea de aproape două decenii cu Polestar, compania care îi transformă mașinile în vehicule super puternice. Brand-ul premium suedez a decis să pună punct parteneriatului pentru a se concentra, în viitor, pe dezvoltarea unor vehicule electrice.

Decizia de divorț a fost confirmată și de Polestar, care a anunțat dramatic pe o rețea de socializare: „The End” (“Sfârșit”). Este sfârșitul colaborării cu Volvo, dar brand-ul din Goteborg, fondat în 1996, merge mai departe ca și companie independentă.

Ultimele modele Volvo Polestar au fost prezentate luna trecută, având la bază versiunile S60 și V60. Oferite în ediții limitate de numai 1.500 de unități, ambele au primit amprenta Polestar la interior, dar motoarele au rămas intacte. Înaintea lor, prin mâna celor de la Polestar a trecut un XC60, pe care compania care construiește vehicule ultra-performante l-a transformat în cel mai puternic Volvo care a existat vreodată, ducând puterea motorului la nu mai puțin de 421 de cai putere.

Volvo plănuiește să construiască exclusiv mașini electrice începând cu deceniul următor. Prima mașină electrică produsă de nordici va ajunge pe piață în 2019. Mai mult, compania suedeză a fost prima care, în primăvara anului acesta, a anunțat că intenționează să nu mai dezvolte unități diesel noi.

Adaugati comentariu