Hola, Arona! Așa va arăta SUV-ul de clasă mică de la Seat

Seat Arona teaser

Seat dă cărțile pe față. Spaniolii au publicat o fotografie a ceea ce urmează să fie baby SUV-ul companiei. Micul Arona cu gardă mare la sol își va lua locul binemeritat sub Ateca în gama Seat. Mașina pare să copieze liniile fratelui mai mare, dar pare să aibă dimensiuni pe măsura compactei Ibiza.

Fotografia arată conturul SUV-ului de clasă mică ce va fi prezentat în toamnă și relevă dimensiunile de crossover, iar semnătura luminoasă a farurilor îl aduce aproape de modelul Ibiza de anul acesta.

Șoldurile cu linii fluide par să copieze liniile lui Seat Ateca. Arona va fi construit pe platforma MQB A0, special dezvoltată pentru mașinile de clasă mică. Ibiza și Arona vor împărți și trenurile de rulare, ceea ce înseamnă că noul membru al familiei Seat va veni cu motorul TSI de un litru cu 93 sau 113 CP, dar și cu diesel-ul TDI de 1.6 litri, disponibil la Ibiza tot în două versiuni de putere, 94, respectiv 113 CP. Dacă TSI-ul de 148 CP va ajunge și sub capota lui Arona, rămâne de văzut.

Seat Arona teaser

Arona ar trebui să ajungă în showroom-urile de prezentare spre finele anului, așa că Seat se va grăbi să-l aducă în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. În segmentul rezervat modelelor crossover, vehiculul spaniol va fi rival pentru viitorul Volkswagen T-Roc, Opel Mokka X, Renault Captur, Nissan Juke și PEugoet 2008.

Seat Arona va fi construit la uzina Martorell din Spania, alături de fratele premium Audi Q2.

Vedeți aici primele fotografii spion cu Seat Arona.

 

Adaugati comentariu