Faceți cunoștință cu T-Roc, baby-SUV-ul de lifestyle de la Volkswagen!

Volkswagen T-Roc (

A venit pe lume Volkswagen T-Roc, fratele mai mic al lui Tiguan, baby SUV-ul care va fi aruncat direct în bătălia cu deja consacratul Qashqai de la Nissan.

Volkswagen T-Roc a fost dezvăluit oficial în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Italia și va fi expus în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt, luna viitoare. Abia ieșit pe porțile uzinei germane, T-Roc este trimis în lume pentru a dubla aproape cifrele de vânzări, speră Volkswagen, ajungând de la 6,4 milioane de vehicule vândute la 10.6 milioane în următorii 10 ani.

Volkswagen T-Roc (14)

T-Roc vine ca un mini-SUV de lifestyle, cu o caroserie în două culori și acoperiș cu linie plonjată de coupe. Noul SUV este cu 252 mm mai scurt ca Tiguan (4.234/1.819/1.573), dar preia elemente de design de la fratele mai mare. Construit pe versiunea A1 a platformei MQB a grupului Volkswagen, ca și Golf și Tiguan, și nu A0, ca Polo și Audi Q2, T-Roc asigură spațiu generos pasagerilor și un portbagaj de 445 de litri (1290 cu bancheta 60/40 rabatată).

Interiorul de asemenea personalizabil al noului vehicul vine echipat cu mai multă tehnologie ca un smartphone de ultimă generație. Lansarea sa pe piață corespunde și cu debutul noii generații a bordului Active InfoDisplay, cu ecran mare de 11.7 inchi în spatele volanului. În consola centrală, își va găsi locul un display de 8 inchi. care poate primi interfața App Connect. Se găsesc la bord două porturi USB și posibilitatea de încărcare prin inducție. Melomanii vor avea parte opțional de un sistem de sonorizare Beats. Tot opțional este și plafonul panoramic.

Volkswagen T-Roc (10)

La capitolul siguranță, T-Roc beneficiază de sistemul Front Assist cu frânare de urgență, de asistentul pentru menținerea benzii, cruise control adaptiv, monitorizarea unghiului mort, asistență la parcare și o cameră pentru marșarier.

Volkswagen oferă versiunea entry level, urmată de încă două linii de echipare, Style și Sport. Style aduce la bord lumină ambientală, interior personalizabil, jante de 17 inchi și scut argintiu. Sport vine cu o alură mai agresivă, geamuri fumurii, pedale din aluminiu, etriere roșii și scaune Sport. Va fi disponibil și un pachet R-Line.

Volkswagen T-Roc (6)

Volkswagen include în gama T-Roc șase motoare turbo. Pentru fanii propulsoarelor pe benzină vor fi disponibile unitățile de 1.0 litru (115 CP, cutie manuală cu 6 trepte), 1.5 (150 CP, cutie manuală în 6 trepte, cutie automată DSG cu 7 trepte și tracțiune integrală 4Motion) și 2.0 litri (190 CP, cutie automată cu 7 rapoarte și 4Motion). Gama diesel cuprinde motoarele de 1.6 TDI (transmisie manuală cu 6 trepte) și 2.0 litri cu 150 CP, cutie manuală cu 6 trepte și tracțiune față, manuală cu 6 trepte și 4Motion, DSG cu 7 rapoarte cu tracțiune față. Vârful de gamă va fi motorul de 2.0 TDI cu 190 CP, transmisie DSG cu 7 trepte și tracțiune integrală 4Motion.

T-Roc va fi vedeta standului Volkswagen începând cu 12 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Mini-SUV-ul german va ajunge pe piață în luna noiembrie.

Adaugati comentariu