Englezii spun „Goodbye, Uber!” Compania pierde licența în Londra

Uber Londra

Compania americană Uber mai are voie să funcționeze în Londra doar până la 30 septembrie. Agenția Transport for London (TfL) a decis să nu-i prelungească licența, așa că 40.000 de șoferi vor fi afectați de decizie.

Uber are 21 de zile la dispoziție pentru a face apel, perioadă în care mai poate funcționa în capitala britanică. Compania a anunțat deja că a demarat procedurile pentru a contesta decizia.

“Londra închide ușa companiilor inovatoare”, a fost reacția oficialilor companiei americane, care furnizează servicii de transport. Uber și-a atras antipatia sindicatelor taximetriștilor și a altor firme de transport care se supun legilor naționale.

”Modul în care UBER a ales să opereze demonstrează o lipsă de responsabilitate corporativă în legătură cu un număr de probleme cu implicații în siguranța și securitatea publică”, suține TfL.

Sadiq Khan, primarul Londrei, și-a anunțat sprijinul pentru decizia TfL, adăugând că ar fi fost greşit că Uber să primească în continuare licenţă dacă pune în orice fel în pericol siguranţă cetăţenilor.

Uber a fost în pericol și în România. În luna aprilie, taximetriștii și alți transportatori rutieri au protestat în Piața Victoriei, cerând scoaterea companiei în afara legii. Uber s-a apărat susținând că nu este un serviciu de taximetrie, ci o aplicație de mobil, care permite oamenilor să își împartă mașina contra cost, într-un mod transparent, sigur și 100% fiscalizat.

 

Adaugati comentariu