Apple și-a construit o flotă de 27 de mașini autonome

Apple și-a extins flota de mașini autonome în California, de la 3 câte erau inițial, la 27. Din aprilie 2017, atunci când Apple a primit autorizația de a testa mașini autonome, flota s-a tot extins, ajungând la numărul de 27 de SUV-uri Lexus Rx450h.

Apple a renunțat la ideea de a construi un autovehicul complet nou și și-a concentrat atenția asupra creării unui software care ar putea fi dezvoltat pentru producătorii de automobile existenți. În luna iulie a anului trecut, CEO-ul Tim Cook a confirmat într-un interviu că producătorul de iPhone se concentrează pe sisteme autonome și că acest lucru poate fi folosit în scopuri diferite. Mașinile de testare au fost văzute de câteva ori în sălbăticie, cel mai recent, în octombrie anul trecut.

Proiectul Apple Titan nu s-a concretizat niciodată, deși o echipă formată din sute de oameni au lucrat intens la acesta. Imediat după încetarea acestui proiect, o mulțime de oameni au fost concediați. Deși proiectul nu a funcționat conform planurilor, nu s-a renunțat la ideea implicării în industria auto. Toate eforturile s-au focusat pe realizarea unui sistem automat pentru automobile pentru a fi vândut marilor producători auto.

Sursa theverge.com

 

Adaugati comentariu