Elon Musk s-a ținut de cuvânt. A intrat în peștera din Thailanda ca să-i salveze pe captivi

Elon Musk pestera Thailanda

Elon Musk a sosit în Thailanda și a intrat în peștera în care zece copii și antrenorul lor au fost prizonieri mai bine de două săptămâni. CEO-ul de la Tesla a adus cu el și un submarin care speră să ajute la salvarea celor rămași în peșteră.

“Dispozitivul nostru de salvare este pregătit să intervină la nevoie”, a anunțat Elon Musk la ieșirea din peștera cu numărul 3, aflată la jumătatea traseului spre galeria în care au rămas blocați copiii, antrenorul lor, dar și câțiva salvatori, la 2 kilometri de la intrarea în peșteră. Acolo se află și baza echipei de salvare.

„Tocmai m-am întors din peștera 3. Mini-submarinul este gata dacă este nevoie de el. Îl las aici, poate va fi de folos pe viitor. Thailanda este superbă”, a scris Elon Musk pe contul său de Twitter.

Elon Musk pestera Thailanda

Submarinul a fost denumit “Porcul mistreț”, așa cum se numește echipa de fotbal la care activează puștii. Acesta a fost conceput, proiectat, construit și testat pe parcursul weekend-ului trecut, special pentru misiunea de salvare din Thailanda, de către inginerii Space X. La interiorul tubului din aluminiu, este loc pentru o singură persoană, care nu are nevoie să știe să înoate și nici să știe cum să folosească buteliile de oxigen. Acesta este echipat cu porturi pentru admisia aerului respiratbil.

Mini-submarinul poate fi transportat cu ușurință de către doi scafandri, este suficient de mic să aibă loc în cele mai înguste zone ale peșterii și este foarte robust, spune Musk.

CEO-ul Tesla a venit inițial cu o altă propunere: introducerea unui tub gonflabil, prin care cei aflați în peșteră să se deplaseze către suprafață. Însă această soluție nu era viabilă, pentru că apa și noroiul dislocate ar fi putut inunda galeria în care se află captivii.

Cinci băieți, antrenorul și trei salvatori mai erau captivi în peșteră în momentul intrării lui Musk în peșteră, dar operațiunea de salvare este în plină desfășurare, iar echipa speră că este ultima zi a lor în galeria aflată în pericol de a fi inundată.

 

 

Adaugati comentariu