Elon Musk își trimite mașina în spațiu

Elon Musk Tesla Roadster SpaceX

Șeful Tesla și SpaceX, Elon Musk, a confirmat că își trimite propria mașină în spațiu pe 6 februarie. Este vorba despre o Tesla Roadster de primă generație, produs între 2008 și 2012. 1200 de astfel de modele roadster au fost construite.

Musk plănuia inițial să lanseze naveta spațială SpaceX Falcon Heavy în inaurie, dar lansarea a fost amânată din motive tehnice și financiare și a fost reanunțată recent pe Twitter chiar de șeful constructorului de rachete și al companiei de mașini electrice.

Nimeni nu l-a luat însă în serios atunci când a anunțat că la bordul navetei spațiale se va afla și mașina sa, o Tesla Roadster roșie. Recent, Musk a făcut publice o serie de fotografii cu mașina sport în compartimentul cargo al rachetei. Tesla Roadster a fost prima mașină de serie a companiei. O nouă generație a fost recent prezentată și va intra în producția de serie în 2020. Bolidul electric va ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 1,9 secunde.

Falcon Heavy se va ridica de la sol pentru un zbor test săptămâna viitoare și va încerca să ajungă pe orbita planetei Marte.

Adaugati comentariu