Ele sunt cele mai frumoase fete din Formula 1 – Cum au ajuns pe grila de start

USA Grand Prix 8

Zâmbete de reclamă la pastă de dinți și picioare interminabile, care atrag privirile piloților de după vizorul căștilor. Fetele astea par să aibă viața perfectă. Sunt fetele de pe grila de start, așa-numitele „grid girls”. Dar dincolo de strălucirea unei zile de cursă se ascund 12 ore pe tocuri, în soare sau în ploaie. Și niciodată nu sunt îmbrăcate potrivit pentru condițiile meteo!

Cum au ajuns frumoasele pe grila de start? Fetele sunt fotomodele, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani. Condiția este să fie prezentabile, deși multe dintre ele sunt de-a dreptul superbe. Niciuna nu trebuie să fie mai scundă de 1,70 m sau mai înaltă de 1,78.

Austria Grand Prix 7
În Austria, fetele sunt prezente la toate evenimentele legate de cursă, nu doar pe circuit.

Ploaie, soare, furtună. Fetele astea sunt țintuite pe grila de start. Trebuie să înveselească atmosfera și să țină umbrella piloților atunci când plouă sau atunci când este soare. Deci cam mare parte din timp. Lewis Hamilton a salvat-o pe una dintre ele. Înainte de a lua startul în Marele Premiu al Braziliei, i-a dat haina sa fetei care tremura de frig.

Prezența fetelor la curse a devenit o tradiție de peste 40 de ani. În anii ’70, în era playboy-ilor piloți, erau acolo ca să-i ispitească pe vitezomanii vremii. Piloții erau tratați cu entuziasmul cu care sunt tratate vedetele rock, iar fetele îi vedeau ca pe un bilet către o clasă socială superioară. Proprietarii echipei aveau pretenția ca tinerele să fie îmbrăcate cât mai sumar, pentru că – spuneau ei – “sexul vinde”.

Hungarian Grand Prix 6
Fetele din Ungaria au fost, anul trecut, printre cele mai apreciate prezențe din Marele Circ

În ultima perioadă, imaginea modelelor s-a schimbat la 360 de grade. În unele țări ca Anglia sau Bahrein, tinerele poartă sacouri și fuste care le ajung până aproape de genunchi. Companiile au înțeles că Formula 1 trebuie să-și îmbunătățească reputația, iar fetele au început să înțeleagă că viața de model nu este tocmai strălucitoare.

 

Adaugati comentariu