Dicționar auto – „D”

Dicționar auto

Dicționar auto – „D”

Decapotabilă – model de autoturism a cărui parte carosabilă superioară este retractabilă.

Decelerare – reducerea vitezei. Aceasta se poate face prin 2 modalități, atunci când iei piciorul de pe accelerație și atunci când apeși pedala de frână.

Demarare –  Pornire cu avânt și viteză într-o cursă.

Demaror – Mecanism, motor sau instalație cu ajutorul cărora se pornesc motoarele cu ardere internă.

Diferential – mecanismu bazat pe pinioane similare cu cele din cutia de viteze cu rolul de a permite roților de tracțiune să se învârtă la viteze într-un viraj.

Dicționar auto – „D”

Citește și

Dicționar auto – „A”

Direcția asistată sau servodirectia are rolul de a facilita mișcarea volanului către roțile din față.

Disc ambreiaj  –  împreună cu placa de presiune formează ambreiajul. Are rolul de a transmite mișcarea motorului către cutia de viteză.

Disc frână – parte importantă a sistemului de frână la autoturisme, acestea trebuie schimbate la un anumit număr de kilometri, iar defectarea lor poate ridica probleme grave de siguranță.

Distribuție – Sistem care asigură funcționarea corectă și de durată a motorului. Acest ansamblu de piese din care este compus are rol în schimbarea gazelor din cilindrii. Altfel spus, distribuția îndeplinește funcțiile de admisie și evacuare, atât de necesare pentru buna funcționare a motorului.

Dicționar auto – „D”

Citește și

Drifting –  stil de condus în care șoferul se folosește de accelerație, frână, ambreiaj și cutia de viteze pentru a supravira și a menține mașina în această stare de supravirare. 

Dummy – denumire folosită pentru manechinul/păpușa folosit/ă în teste de ciocnire.

Sursa

Adaugati comentariu