Despre magia lumânărilor decorative cu Claudia Ghetu

Suntem o mână de oameni, pasionați de ideea fabricării lumanărilor decorative, parfumate, realizate manual, care au pornit la drum în primăvara anului 2012, transformâd un hobby într-o micuță afacere. Am „cerut drepturi de autor” de la egipteni și de la cretani, preluând antica activitate de confecționare a lumânărilor, veche de peste 5.000 de ani și încercând să o adaptăm prezentului.

Am păstrat doar caracterul manufacturier al produselor fabricate, încercând să imprimăm fiecărei lumânări meșteșugite, cât mai mult din talentul, dăruirea și pasiunea echipei noastre. Fiecare lumânare decorativă pe care o finalizăm ne-o imaginăm ca fiind un “obiect de artă”, original, unic, adaptat cerințelor clienților noștri.

lumanari

Personal, eu, Claudia Ghetu, am cochetat cu domeniul frumosului, încă din copilărie, urmând Școala Generală la Liceul de Arte Plastice Timișoara. Ulterior, după mulți ani de economie, management, ore, zile și ani de muncă în birouri, cu foarte multe cifre în față, am considerat că ar fi momentul să fac o schimbare și să mă întorc spre o activitate mai apropiată sufletului meu. Urmare a unei succesiuni de oameni și întâmplări apărute în viața mea, m-am oprit la lumânările decorative (http://www.arde-clipa.ro/ ), parfumate, despre care nu știam nimic, dar care îmi plăceau enorm.

Realizând modele simple și clasice (http://www.arde-clipa.ro/magazin-de-lumanari/lumanari-forme-geometrice)  la început, m-am concentrat spre a implica întreaga familie în această activitate, prin diversificarea și împărțirea producției în cele două ateliere actual existente. În prezent, operaîiunile sunt bine diferențiate astfel încât fiecare membru al echipei să acopere o activitate: fabricarea lumânărilor, decorarea, promovarea și vânzarea acestora. Fiecare lumânare produsă în atelierele noastre cuprinde multă pasiune, parfum, culoare, atenție și daruire, astfel încât produsul nostru să fie de fapt o “decorațiune”.

Nimic nu este greu dacă îți place ceea ce faci! Dar ai nevoie de răbdare, perseverență, ore în șir de încercări eșuate și de o mână de oameni destoinici în jurul tău care să te sprijine, să te ajute și “să te suporte”.

Am încercat și am reușit să perfecționăm în continuu partea de producție, introducând periodic modele noi în portofoliul nostru în conformitate cu solicitările clienților, dar și ca o transpunere în practica a inspirației (http://www.arde-clipa.ro/lumanari/lumanari-picurate ) și imaginației (http://www.arde-clipa.ro/lumanari/lumanari-cu-gheata) noastre.

Am început să ne prezentăm produsele în diverse târguri handmade și expoziții tematice (cu ocazia diverselor sărbători sau târguri de nunți). De asemenea, în scurta noastră existență, prin vînzarea lumânărilor decorative am reușit să contribuim la câteva cauze sociale și de binefacere. În timp, produsele noastre au început să fie prezente pe rafturile unor magazine cu specific handmade, artizanat și decorațiuni interioare la nivel național și internațional.  Totodată, în urma unor colaborări cu cîteva firme de organizări evenimente, lumânările produse de noi au început să „ardă” la cele mai importante și fericite momente din viața semenilor noștri: nunți, botezuri, diverse momente aniversare (http://www.arde-clipa.ro/magazin-de-lumanari/lumanari-aniversare )sau evenimente ocazionale.

Ceea ce vrem să facem noi, este ca prin munca noastră, prin lumânările create de către noi să colorăm clipa, să fermecăm momentul (http://www.arde-clipa.ro/magazin-de-lumanari/lumanari-handmade ) și să aducem bucurie (http://www.arde-clipa.ro/magazin-de-lumanari/lumanari-dragoste ) și unicitate în casele unde pătrundem.

www.arde-clipa.ro 🙂

FB: https://www.facebook.com/ArdeClipa/

Adaugati comentariu