Cum se pronunță numele viitorului supercar electric de la Porsche, Taycan?

How to pronounce Taycan

Porsche Taycan va fi prima mașină electrică a constructorului de automobile sport de la Stuttgart. Nemții ne-au dezvăluit ce înseamnă “Taycan”, dar cum se pronunță denumirea viitoarei mașini?

Porsche a făcut public un film de 18 secunde, în care arată conturul lui Taycan, dar ne dezvăluie și pronunția exactă a denumirii.

Nemții au dezvăluit semnificația numelui în momentul în care au anunțat cum se va chema prima mașină electrică a companiei. Astfel “Taycan” este derivate dintr-un termn de origine turcă și face referire la “un cal tânăr, plin de viață”. În mijlocul emblemei Porsche se află, încă din 1952, un armăsar surprins în momentul în care realizează un salt.

Electricul și electrizantul Taycan va fi pus în mișcare de două motoare sincrone, care vor dezvolta împreună peste 600 de cai putere. Acestea îi vor asigura mașinii un sprint de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde și îi vor asigura o autonomie de aproximativ 500 de kilometri în ciclul NDEC.

Lista de comenzi pentru prima mașină electrică a companiei a fost deschisă deja. Peste 6 miliarde de euro va investi Porshe în electromobilitate până în 2022, dublând astfel cheltuielile planificate inițial.

 

 

Adaugati comentariu